lasati parintilor tema "educatie sexuala in scoli". doar parintilor.

Am imbatranit. Aseara m-am enervat, singur acasa, citind postarea USR Prahova despre educatia sexuala in scoli. Si n-ar fi trebuit, avusesem o zi buna in care am lucrat cu spor,, am gasit o carte formidabila si  i-am dus lu' ma girl niste megacovrigi. De ce m-am enervat? Pentru ca prostia politica, gafa stupida, enuntul imbecil au devenit obisnuinte la toate partidele, nu doar la USR., iar useristii ma enerveaza mai tare doar pentru ca am pretentii mai mari de la ei. 

Sa explic: Aseara, USR Prahova a difuzat (inca) un comunicat rupt parca din manualele de propaganda ale PMR (Partidul Muncitoresc Roman, bunicul PCR). Ia fiti atenti:

  1. "Legea educației sexuale a fost ciopârțită". Din start, inainte sa citesti, te informeaza un bou la ce concluzie trebuie sa ajungi.
  2. "Elevii cu părinții mai puțin deschiși să discute subiectul într-un mod rezonabil și nu radical religios sunt cei care ar fi avut nevoie mai mare,,,". Deci Sulea de la USR a decis ca cine nu vrea educatie sexuala in scoli este un radical religios. 
  3. "Profesorii și mai ales diriginții trebuie să le explice părinților importanța educației sexuale pentru a avea cât mai mulți copii înscriși la aceste cursuri". Trebuie, bai, ati inteles? O cere Partidul. 
  4. "Cu toții avem datoria de a ne convinge apropiații care au copii că acest subiect trebuie abordat". Avem datoria, ma. Nu ne roaga, nu ne intreaba daca vrem. Exact precum comunistii, useristii decreteaza: TREBUIE.
  5. "Să nu uităm la alegerile care urmează cine susține accesul tinerilor la educație și cine nu". Adica educatia sexuala este tot. Nu o sustii, nu esti doar un radical religios, ci si un dusman al partidului. 
  6. "Să fii apolitic în fața acestor situații înseamnă să menții situația actuală”. Asta este fix din textele PMR. Fix de acolo. "Cine nu e cu noi e un burghez care lucreaza dusmanos impotriva poporului". 

Toata mizeria din care am extras este atribuita unui oarecare Mihai, prezentat drept candidat USR la Consiliiul Local Ploiesti. L-am gugalit: absolvent de informatica, pasionat de debate. Nici o legatura cu educatia sexuala. Nu are copii. Nu e consilier parlamentar, nici n-are vreo functie in partid. E nimeni, oricum l-ai aseza pe masa, langa subiectul asta. Si atunci, de ce pula mea se exprima baiatul asta pe subiect? De ce-l promoveaza USR Prahova? Cui foloseste debitarea de ineptii comunistoide? Dracu stie.

Doua lucruri stiu sigur:

1. Daca m-as apuca eu sa emit pareri despre legea care guverneaza concursurile de debate sau despre cum ar trebui instalat pe calculatoare software-ul folosit de un informatician, un baiat ca Mihai m-ar putea face muci, si ar avea dreptate sa o faca. Nu sunt nici informatician, nici practician in debate. Nu e treaba mea.

2. Educatia sexuala a copiiilor ar trebui sa fie o decizie a parintilor de copii. Iar mizeria aia de lege nu ar trebui votata pana nu se stabilesc/arata spre dezbatere niste chestii clare. Ce fel de educatie sexuala se va face? Cum o arate manualele/suporturile de curs? O sa se vorbeasca despre cum te speli la putica inainte sa o bagi sau si despre bagatul in fundulet? Cine o sa predea cursul? Un medic? O curva de pe centura? Un onanist voyeur? Eu pun intrebarile astea asa, la misto, relaxat, dar un parinte de copil mic are intrebari mult mai multe si mai complicate. 

Iar Mihai Cel Sonor Ca Un Activist Din Anii 50 ar trebui sa afle ca, de prea multe ori, in Romania, s-a zis una si s-a facut alta, mai ales in zona asta, a educatiei. Programul "laptele si cornul" a ajuns "iaurtul cu zahar si branza topita plina cu e-uri". Programul "sali de sport" a ajuns "teren de fotbal in panta". Si totul s-a intamplat pentru ca niste idioti utili au fost scosi in fata, la propaganda isterica, pentru ca niste javre sa-si atinga scopurile deloc educationale. Exact ca acum.

*** Ilustrez acest text cu o poza pe care am facut-o in Tokio, vara trecuta. Japonezii au educatie sexuala in scoli. Revistele lor pentru copii arata asa.

cărțile mele sunt pe

https://bogdanstoica.ro/shop 

la fiecare din ele primesti un discount pe 

https://kolectionarul.ro/

daca esti din Prahova sau din Bucuresti, iti recomand si

http://piataprahova.ro/

© 2023 Bogdan Stoica