deschideți cârciumile, dar nu ca tâmpiții, că ne întoarcem în case

Am văzut și eu noile reguli propuse de horeca pentru localuri. Lipsesc, în mod bizar, trei chestii vitale:

1. stabilirea distanței obligatorii între scaune, nu între mese. Că nu mergem toți în Loft, să stăm pe mese. Daca pui mesele la doi metri una de alta, dar fiecare are un scaun de 50cm, departat de masa cu inca 20, ca sa ne incapa picioarele, stii ce distanta este intre capul tau si capul meu? Un pic mai mult de juma de metru. Pe bune, ti se pare safe?

2. dezinfectare obligatorie mese-scaune după fiecare client/grup de clienți. O sa fie complicat la cine are scaune cu tapiserie, dar, pana mea, scaunele se pot schimba. Mai ales in perioada asta, eu nu m-as aseza pe un scaun pe care cineva si-a sters mucii, si nu mi-as pune mainile pe o masa unde a vorbit/scuipat cine stie cine, daca nu vad ca au fost sterse cu spirt/dezinfectant. 

3. o procedura sigură de spălat vase/pahare/tacamuri. E vorba despre incredere. O sa vreau sa vad ospatarul cum vine la masa cu mancarea acoperita. Ca imi sterge gatul si capul sticlei de vin, cand mi-o aduce la masa. As vrea sa stiu ca in bucatarie exista o etuva pentru farfurii, tacamuri si pahare. Vorba unui cititor mai destept decat mine: asa cum la stomatolog vrei ca instrumentarul care-ti intra in gura sa fie steril, ar trebui sa te pasioneze si pe unde au umblat furculita sau ceasca de cafea, nu?

N-o sa fie usor. N-o sa fie ieftin. Dar nu e usor pentru nimeni, in perioada asta. La cum ne-au scazut veniturile, e putin probabil ca o sa mai cheltuim in localuri cat cheltuiam inainte de pandemie. Dar daca esti patron de horeca si vrei sa mai deschizi, vreodata, ia lucrurile astea in serios. Pentru ca altfel o sa vezi clienti intrand si iesind fara sa comande nimic. Cu gandul la fiica mea, eu o sa fiu unul dintre ei.

cărțile mele sunt pe

https://bogdanstoica.ro/shop 

la fiecare din ele ai un discount de 10 lei pe 

https://kolectionarul.ro/

daca esti din Prahova sau din Bucuresti, iti recomand si

http://piataprahova.ro/

© 2023 Bogdan Stoica