agricultură și sănătate. atât, anul ăsta. sau ne ducem dracului.

Azi am vorbit cu un politician. Ce pierdere de timp, Dumnezeule.... Încă unul care n-a înțeles că lumea nu va mai fi la fel după povestea asta. Că relațiile internationale se vor schimba dramatic, că securitatea națională nu mai depinde de avioanele F16... Încă unul care n-a înțeles că viitorul României mai poate fi relativ luminos numai dacă schimbăm complet modul de a planifica viitorul. I-am și desenat inertului ce să facă. Agricultură și Sănătate. Aici ar trebui să ne concentrăm toate eforturile, deocamdată. 

Agricultură

  1. Investiții majore și urgente în irigații. Că uite, e secetă. SNIF-ul ăla mai există? Ar trebui să fie mai mare decât Conpet-ul, în pula mea. 
  2. Facilități pentru cei ce se asociază în vederea cultivării terenurilor. Că pe ogoare mici ai productivități mediocre.
  3. Subvenții mari la achiziția de utilaje agricole. Mai dați-le în pula mea de subvenții la achiziția unui Mercedes AMG, da?
  4. Semințe, tratamente, cursuri - pentru țărani. Pentru că fără țărani murim de foame, la modul cel mai prozaic. 
  5. Investigarea de urgență a tuturor achizițiilor dubioase de terenuri și retrecerea lor în proprietatea statului. Acolo e o adevarata avere.

Sănătate

  1. Testarea profesională a întregului personal medical. Gata cu pizdele și cu muistii de partid în halate albe.
  2. Pedepsirea furturilor din Sănătate ca alea din domeniul militar. Că încă se fură, masiv, de la măști la dezinfectant.
  3. Dotarea spitalelor cu echipamente moderne și investiții în formare profesională. Că suntem de secol 19, ne uităm la PCR-uri ca la nave spațiale. 
  4. Pachete salariale atractive pentru medici. Dați-le case pe credit, cum au militarii, și o să-i legați de spitalele alea. 
  5. Investigarea de urgență a tuturor hoțiilor din sistemul pharma, din sistemul compensarilor, al achizițiilor și al licitațiilor pe investiții. Că acolo se fură jumătate din banii sănătății, cretinilor. 

La final, că să-l motivez umpic, i-am zis că dacă nu se apucă de astea candidez împotriva lui. De-ați fi văzut ce moacă a făcut. Pentru că pe politicianul meu, ca pe toți ceilalți, îi interesează doar viitorul personal. De parcă ai putea fi primar, deputat, senator sau ministru într-o țară în care cineva te umple de flegme la fiecare colț de stradă. 

cărțile mele sunt aici: https://bogdanstoica.ro/shop

Mai multe din această categorie: « eu țin cu polițistul panseluțele pulii mele »
© 2023 Bogdan Stoica