dacă aș vrea să devin primarul orașului...

... ăsta ar fi cel mai bun moment. Criza cronică de lideri autentici, psihoza sub care trăiește populația, condițiile economice dificile - toate sunt condiții perfecte pentru apariția de politicieni cu adevărat populari. Nu mă credeți? Uitați-vă la Raed Arafat. Acum două luni era la nivelul "băiat bun, dar are și el combinațiile lui". Acum este la nivelul "salvează-ne, Arafat, doar în tine avem încredere". Dacă Raed Arafat zice "candidez la Primăria Capitalei, o să vindec acest oraș", cred că iese primar cu 80%. 

Nu urmăresc cu mare atenție politica la nivel național. În opinia mea, nu cei care conduc partidele sunt decidenții, așa mă doare fix în pulă de ce spun Orban, Ciolacu, Barna, Cioloș, pe care ii consider niște păpușele cu cheițele înfipte în spate. La nivel local (mă refer la satul meu, Ploiești, sectorul 7), mă uit cu amuzament, pentru că văd niște mesaje atât de proaste și niște poziționări atât de cretine încât ai crede că oamenii vor să devină complet antipatici și să ia zero voturi.  

Ce vreau să zic este că, în acest moment, orice scenariu politic făcut înaintea pandemiei, orice lista de favoriți la câștigarea unor alegeri, orice plan electoral - trebuie aruncate toate la coșul de gunoi. Pandemia va reseta complet politica românească și ne vom trezi cu jucători complet noi. 

O să fie fun. :)

*******

cărțile mele,

ambalate individual înaintea epidemiei și manipulate cu mănuși,

te așteaptă cu autograf și transport gratuit aici 

https://bogdanstoica.ro/shop

 

© 2023 Bogdan Stoica