concursul de frumusețe Miss Factura - ta'daaaaaaaam!

Dacă s-ar organiza un concurs "Miss Factura", tot podiumul ar fi ocupat de concurente în vârstă de cel puțin 80 de ani. Pe bune. Uitați-vă la ultima factură primită, fie pe persoană fizică, fie pe firmă, și apoi, dacă vreți, treceți pe la Galeria Alexandra's, de Noaptea Albă a Galeriilor. Să vedeți cum arată o factură frumoasă. Să vedeți sigle, fonturi și alinieri mișto pe o banală foaie de hârtie.  

Asta ar fi latura artistică a evenimentului. Există și o latura istorică. Facturile alea vorbesc despre nivelul de trai ai românilor din perioada interbelică. Poți să-ți imaginezi în voie, văzând prețul unei paste de dinți Colgate la borcan, cam cine și-o permitea, într-o țară în care cele mai mari salarii, de 17 dolari pe lună, erau în industria petrolieră. Asta ca nu mai zic de un parfum Bourjois sau de o crema Nivea... 

Facturile din expoziția asta îmi aparțin. Le-am cumpărat și/sau le-am primit, de te miri unde, în încercarea de a face o documentare consistentă a cărților de istorie entry-level pe care le scriu (colecția Străbunicii). Și cum o parte din conținutul lor apare acum și în cărțile de istorie a stomatologiei românești (una pentru oameni mari și una pentru copii - care se pot cumpăra de aici), Galeria mi-a permis să fac și o sesiune de lectură a celor două cărți. Pentru dentiști, stomatologi, tehnicieni dentari, owneri de clinici stomatologice etc. Veniti, asadar, să rasfoiți.

Ce vreau să zic este că dacă te ocupi cu design grafic, stomatologie sau contabilitate, n-ar fi rău să treci să vezi Expozitia de Facturi Interbelice. O să-ți placă. Au scris, deja, despre ea, Galeria Alexandra's, Wall-Street.ro si Kudika.ro. O sa fie deschisa doar in aceasta noapte.  

*** Iar dacă ai prin casă/pod cărți, ziare, reviste, fotografii, acte sau înscrisuri vechi care-ți prisosesc sau care nu te interesează, din orice domeniu, dă-mi un semn. Pe mine mă interesează la maxim. 

 

dacă ți-a plăcut să citești asta s-ar putea să-ti placă și cărțile de pe

https://bogdanstoica.ro/shop

 

© 2019 Bogdan Stoica