cum o să-l facă om Cioloș și Barna pe Rareș Bogdan

Când Cioloș a acceptat ca USR să fie partidul care da candidatul la președinție, eu am crezut că se face din nou deal-ul ăla, care s-a mai făcut: voi candidați la președinție, noi la primăria capitalei. Și cum Vlad Voiculescu se încălzește (de prea mult timp) pe marginea terenului, am zis că bine pa

Numa' că a apărut Nicușor Dan (ăla dat afară din USR pentru că n-a vrut ca partidul să se așeze în opoziție cu referendumul pentru familie), care este încă membru USR, este adorat de-a dreptul în USR București și care a zis că îl doare-n pulă de ce zic alții, el oricum candidează la primăria Capitalei, uite sondaju', uite luna, uite caru', uite pula mea ca paru'...

PLUS, însă, se ține de deal-ul (pe care îmi imaginez eu că l-a făcut) cu USR și l-a anunțat pe Vlad Voiculescu candidat. Pam-pam. Și-o să iasă cam așa: 

Gabi Firea are timp să mai dea cinci mii de Pegasuri, șapte mii de trotinete și sais'pe mii de perechi de ochelari de vedere și ce-o mai trebui ca să iasă primar. În caz că nu știți, Bucureștiul are un asemenea buget și o populație atât de bine "cartografiată" de PSD, încât Firea are timp și bani să țintească, pur și simplu, om cu om, nevoie cu nevoie, până face numărul necesar de voturi. 

Nicușor Dan n-o să facă mare lucru, fără sprijinul PLUS. Nu zic că PLUS e vreo forță cosmică, dar lumea va sesiza că e fara PLUS, adica e ceva ca berea fara alcool.

Nici Vlad Voiculescu n-o să facă vreo pizza întreagă, ci doar vreo două felii, că partidul nu e mare ca PSD, nu e dinamic ca USR si nu are bani ca PSD sau USR. O sa conteze si ca Cioloș, o dată ce s-a văzut mușcând din croasantu' european de 40.000 de euro lunar, nu mai e așa activ politic. 

Separat, oamenii celor doua partide nu fac multe parale. Vina lor. Au prezentat alianța aia a fiind BrAngelina, cuplul perfect, dar pe urma Brad Pitt si Angelina Jolie s-au certat si toti aia care placeau cuplul (adica ii doare-n pulă și de USR, și de PLUS, dar nu mai vor să voteze cu partidele vechi), s-au bosumflat. Și-o să-l vedem, pe locul doi, după Firea, nu pe Vlad Voiculescu sau pe Nicusor Dan, ci pe Rareș Bogdan, care are nevoie de o bătălie de-asta, pe numele lui, ca să se impună în PNL. Și dacă o pierde cu un scor mai mare decât iau partidele noi e ca și cum ar câștiga-o. 

O să fie fun. 

Menționez că mă doare-n pulă cine câștigă primăria Capitalei, eu locuiesc în Sectorul 7.

Mai multe din această categorie: « marea mușamalizare zgomotul asurzitor al tăcerii »
© 2019 Bogdan Stoica