Ai luat 10 la bac. Felicitări și... și ce?

Știrea copiiilor de zece la bac a rezistat in spatiul public fix 48 de ore. Ne-am întors, cum se întorc porcii să se culce în propriul rahat după ce au mâncat, la tuta de Dăncilă, la împrumutatul de Orlando, la nefericitul de Cioloș și la prăjitii de la Neversea, semn că ne-am stricat aproape iremediabil: și când niște copii senzaționali ne dau de știre "băi, fiți atenți, mai avem un pic și venim să vă salvăm de voi", tindem să ne întoarcem cu spatele. 

Am așteptat să văd dacă anul asta le va oferi cineva ceva acestor copii de zece. Sa se simta si ei apreciati de tara lor. Mi-ar fi plăcut să aud Orange și Vodafone comunicând că le dau niște catralioane de minute. BCR și BT că le asigura dobânda zero la un credit pentru studii, Carrefour că le umple un căruț cu avocado și alte alimente pline de omega pula mea, Altex, că le da câte un laptop (de la eMag si Humanitas n-am avut asteptari, ca astia stiu doar tabla inmultirii, nu a impartirii).

Ei bine, nu. Nici anul asta. Nimeni din cei mari și tari, altfel cu viitoru'n gură tot timpul, nu a simtit nevoia să-i răsplătească pe puștanii ăștia minunați. Vezi numai stiri de genul "cutare brand s-a asociat cu cutare influencer si-i da jda mii de euro sa-l reprezinte", iar influencerului ii curge din gura de prost ce e, e urmarit de niste zombie la fel de prosti ca el, iar contributia lor, a tuturor, la dezvoltarea societatii, este zero.

Jenant. Daaaar, ca să nu ne facem complet de ras, inițiez eu un demers de genul asta (sper să se mai adauge și alții): un discount de 30% la cărțile mele. Nu-s tocmai niște cărți de școală. Dar pe astea le-am scris, pe astea le vândDacă ai luat cel puțin o notă de zece la bac și-mi poți trimite un link sau un printscreen pe mail care să arate asta, poți comanda orice carte/cărți de pe https://bogdanstoica.ro/shop. Când va veni curierul, vei plăti doar saptezeci la suta din valoarea comenzii. Promotia e valabila până la sfârșitul acestei luni; oricum, după aia, trebuie să te concentrezi pe admiterea la facultate...

UPDATE: s-au adaugat si altii. Lista discounturilor oferite elevilor de zece la bac suna asa: 

 1. 30% discount pe https://bogdanstoica.ro/shop/carti., toata luna iulie
 2. 30% discount pe https://seki.ro/magazin-online.html. Pe astia ii stiu, vand probabil cele mai smechere unghiere disponibile in Romania. Otel japonez, tata, nu turcisme care ruginesc. 
 3. 30% discount pe https://www.giessweinromania.ro/, toata luna iulie. Adresa de email pentru transmiterea dovezii de #zecelabac este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 4. 30% discount la servicii stomatologice in toate clinicile Dentirad (detalii pe http://www.dentirad.ro/), promotie valabila pana cand elevii de zece de la bac intra la facultate.
 5. 30% discount la toate rochiile Muna, fie pe site (http://bit.do/MUNA), fie in showroomul din Bucuresti, str. Episcopiei 6, et 1, interfon 01
 6. 20% discount pentru orice comanda de sosete colorate barbatesti, facuta pe www.frantzek.ro (cu email pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., in care sa se ataseze dovada [printscreen, link], pentru a primi codul de reducere. 
 7. 30% discount la reparatia telefonului si accesorii pentru telefoane gratis in magazinele Fan Gsmwww.fangsm.ro
 8. 20% discount la toate bijuteriile Salba Mariei, toata luna iulie. 
 9. Net Design ofera un pachet de hosting Business SSD pe un an, gratuit, fara inregistrare de domeniu (link: https://www.mxhost.ro/gazduire-web/). Ofertaestevalabilapana la sfarsitul anului 2019.
 10. TeenTelecom ofera un server virtual de tipul standard-m (de aici: https://smartvps.ro/preturi#standard), timp de doi ani. Dovada notei de 10 -> la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 11. 20% discount la dulcurile raw si vegane de la Atelierul de BoBo (www.atelieruldebobo.ro). Dovada zece-lui - la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea."Oferta este valabila doar in Bucuresti. nu "plimbam" dulciurile cu niciun curier prin tara".
 12. Zece cafele gratis, la 5ToGo Ploiesti, pentru fiecare nota de zece la bac. 

Daca ai o afacere online sau offline si intentionezi sa premiezi cumva elevii care au luat 10 la bac da-mi de stire, sa te adaug aici, in acest text, cu linkul de rigoare. 

#haicasepoate

© 2019 Bogdan Stoica