Orlando, mahnitule si saracule...

"Orlando, mahnitule si saraculeeeeee", a strigat, batjocoritor, catre Ministrul de Finante al Romaniei, omologul sau francez. Erau pe aeroportul din Bruxelles. Orlando statea frumos la coada la check-in, iar francezul a trecut inconjurat de sase pizde misto, cu o sampanie in mana, pe culoarul VIP care-l durea la avionul sau privat, cu totul si cu totul din aur. Este normal ca Teodorovici sa se fi simtit umilit? Sa fi simtit ca Romania este tratata ca un stat de mana a dois'pea? Sigur ca e.

Numai ca scena nu a avut loc. Nici dialogul. Doar mi-am imaginat eu ce-o fi fost in capul lui Orlando Teodorovici cand a lansat ineptia aia cu avionul demnitarilor

"Am spus ca ministru de Finanțe că voi susține achiziționarea unei aeronave a demnitarilor. Este normal, de bun-simț. Vă dau un exemplu, sunt colegi miniștri de finanțe care vin la întâlnirile pe care le avem la Bruxelles sau în alte zone cu aeronavele personale. Nu spun că trebuie să aibă ministrul de finanțe, dar mi se pare normal și de bun-simț... În prezent miniștrii merg cu curse de linie, de la caz la caz”, a spus ministrul Orlando Teodorovici.

Un avion costa cateva sute de milioane de euro. E nevoie de cateva milioane de euro pe an sa-l tii in functiune. Iar Romania e la fundul sacului, nu mai avem bani nici de mopuri in spitale, de cand toti imbecilii din sistemul bugetar au primit lefuri marite fara o minima examinare a competentelor lor, fara o minima restructurare. De la 800.000 de bugetari, cat aveam acum 10 ani, am ajuns sa dublam si numarul angajatilor si sa le triplam lefurile, desi am cheltuit si cateva zeci de miliarde de euro cu informatizarea administratiei, spunand atunci ca un computer bun inseamna doi oameni mai putini.  

Iar acum, ministrul Finantelor Romaniei, acest Dan Bilzerian de provincie, in loc sa caute solutii de crestere a incasarilor la buget, in loc sa scrie politici de stimulare a firmelor sa renunte la angajarile la negru si la businessul fara factura, ca sa se adune mai multi bani in visteria tarii si sa luam mopuri in spitale, viseaza avioane. La propriu. 

Dincolo de starea "vai de capul nostru, ce conducatori avem", simt si un puternic "vai de capul tau, Orlando". Am o droaie de amici care, pe masura ce le-a murit pula, si-au luat masini tot mai mari. Avion, insa....

 

cartile mele sunt aici...

w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.

 

© 2023 Bogdan Stoica