hotdog-ul se intoarce

"Sa vii pe la noi, sa incerci noii burgeri", mi-a zis Cosmin, iar eu am dat din cap ca da, o sa vin. Nu i-am spus ca am comandat si mancat deja doi burgeri din noua serie, ala cu mult cedar si ala medieval. Buni. Buni la maxim. Dar...

.... eu m-am saturat de aceasta competitie intre localuri pe tema burgerului. Nu mai exista local fara burgeri. Care mai de care mai complicat, mai cu gusturi noi, mai cu ingrediente exotice. Se repeta razboiul pizzei, din anii 90. De la doua-trei sortimente s-a ajuns la 30-40, de nu mai poti spune unui neploiestean unde s-o manance buna.

Cu toata fronda mea fata de aceasta cursa a inarmarilor, am ajuns la Epic Pub la doar doua zile de la discutia cu Cosmin, ca sa filmez pentru emisiunea TVbreak, de la RomaniaTV. Mi s-a parut fair sa filmam acolo, pentru ca interviul era despre cartile mele, iar Epic Pub face parte din istoria lor. la Epic Pub am facut vreo trei lansari, aici am cunoscut o droaie dintre cititoare, iar mancarea a fost mereu foarte buna.

Asa ca acum sunt la Epic Pub, usor nedumerit. Terasa e cam la fel. La interior s-au schimbat culorile. Pe cladire scrie acum "Tudor Gourmet Burgers". Si meniul e diferit. Burgeri, burgeri, burgeri... "Si daca n-am chef de burgeri ce pula mea mananc?", ma revolt.  

Cred ca m-am revoltat cu glas tare, pentru ca pustiul care servea mi-a zis "incercati un hotdog, e foarte bun". Si mi-a declansat-o. Fantezia. Aia in care merg pe strada si mananc un hotdog, pentru ca mi-e fomica mica, nu fomica mare. De cate ori vad faza asta in filme americane mi se face o pofta dementa. Si nu ai de unde lua in hotdog, frate! Nici in Ploiesti, nici in Bucuresti. Sigur, mai dai de cate un nene, cu o chestie cu apa clocotita, in care se macereaza, pur si simplu, niste cremvusti megaieftini, si pe care ii primesti cu niste chifle uscate si un mustar diluat, de nu ai nici o bucurie cand mananci asa ceva. 

Asa ca am luat hotdog-ul New York. A venit rapid. Mai mare decat cel din filme, la care visam eu. Si mirosea intr-un fel.

ho1

 

 

Dupa prima muscatura am cerut un cutit si l-am taiat in doua, sa vad ce e in el. Pentru ca parea ca mananc altceva, nu cremvusti cu paine si cu ketchup. Si-am gasit cedar, un sos bun, si - surpriza! - doi cremvusti, in loc de unul.

ho2

Imbucatura dupa imbucatura, am terminat hotdog-ul in cinci minute. Eram fix atat de satul cat sa pot functiona restul zilei, fara starea de somn specifica meselor de pranz prea imbelsugate.

Cu tot entuziasmul meu, Cosmin nu si-a pus baza in hotdog-ul asta. El crede ca localul se va umple cu iubitori de burgeri, convins ca retetele "Tudor Gourmet", un brand din Bucuresti, ii confera acum avantajul de a vinde cei mai buni burgeri din Ploiesti. Se prea poate. Eu am de gand, insa, sa mai trec pe acolo pe la pranz, si sa mananc cate un hotdog. Cel mai bun hotdog din Ploiesti.

Pe facebook, Tudor Gourmet Burgers Ploiesti este aici.

In offline, localul este peste drum de fostul sediu Romtelecom, zona Hotel Prahova.

Pofta buna tuturor.

 

 

 

© 2019 Bogdan Stoica