cel mai tampit taximetrist din lume

Am fost la Constanta. La 10.37 seara coboram din tren, ieseam din gara si ma urcam in primul taxi gasit liber. La volan: cel mai tampit taximetrist din lume. Mare, urat, fix cum ma asteptam.

Paranteza: taximetristii din Constanta sunt ca aia din Bucuresti. Smecheriti, dornici oricand sa-ti faca cursa 60 de lei, desi costa doar sase. Unii au textele atat de bune incat te inclini in fata competentei lor. Asta al meu, insa, era insa un biet debutant. M-a evaluat din priviri: imbracat subtire, bagaj pula. Puteam fi orice.

Asa ca dupa ce am zis "la Godfather" a demarat si a deschis jocul cu celebra: "vreti sa mergem prin centru?". Asa se prinde un taximetrist daca esti din oras sau vreun coclit gata sa fie plimbat pe toate stradutele, sa iasa de-o cursa babana. Eu, insa am leac la asta. 

- Ia-o, coane, prin centru, ca nu-i nici pulea la ora asta pe strazi, am raspuns eu. Pentru ca nici un oras nu e aglomerat, in zona centrala, sambata seara. 

Omul a tacut. Se uita in retrovizoare, cum imi butonez telefonul. A mai incercat o data.

- Cum ziceti, dar la semaforul ala, o sa tot stam....

L-am ignorat si am dus telefonul la ureche spunand "Stai, disperatule, ca ajung! In patru minute sunt la tine". Apoi l-am privit, senin, prin retrovizoare. Taximetristul meu era ca un soarece intr-un borcan de sticla. Simtea mirosul branzei, dar nu putea ajunge la ea. Venisem din gara, in pula lui, trebuia sa fiu un fraier...

- Si unde e Godfather asta? Ca nu-l stiu.

Aveam leac si la asta. Pe facebook remarcasem un detaliu al fatadei clubului.

- Eta, pula, nu-l stii. Ala cu vitrine ca de cinema vechi, prinse pe cladire, cu postere in ele. Cum sa nu stii Godfather?! De cand faci taximetrie?

Asta l-a durut. 

- Pai fac, dar daca cluburile astea isi tot schimba numele...

Deschisesem waze, ruta noastra era fix inainte si la stanga. Atat. Clubul era pe stanga. 

- Mestere, dupa ce treci de Plevnei faci stanga si o sa-l vezi, tot pe stanga. Sa-mi zici tu, dupa aia, cate sute de oameni ai mai dus aici...

Si gata. S-a predat. Am ajuns la Godfather in cinci minute. Cursa facea noua lei. I-am dat zece, dupa ce l-am auzit zicand:

- Aaaaaa, aici era. Da, il stiu. ia uite, bai, ce lapsus am avut.

Nu i-am mai zis "Ai avut un lapsus din pula, esti tampit ca un castron cu icre. Clubul e deschis de ieri, de unde mortii ma-tii sa-l stii?"

Dar va zic voua sa va duceti la Godfather, cand ajungeti prin Constanta, mai ales cand canta The Jacks. E poate cea mai misto trupa din orasul cu cel mai tampit taximetrist din lume.

*******

pozele facute la Constanta, #cutelefonul, sunt aici

*******

Apasa pe coperta oricarei din cartile de mai jos si cumpar-o, daca vrei:

w1w2w3 w5w4w6  

Uite si niste Pachete-Cadou pentru viitoare babe, numa' bune de dat de Florii si Pasti: 

pachetul 1, dedicat celor care au deja unele din cartile mele - link

pachetul 2, dedicat celor nu au auzit inca de seria "Tipul din filme..." link

pachetul 3, dedicat celor care nici n-au auzit vreodata de mine: link
© 2023 Bogdan Stoica