Tipul Din Filme Nu Exista - volumul doi - cum a fost la lansare

A fost bine. Bine ca a plouat de-a rupt, toata seara, iar la Galeria Alexandra's au mai ajuns doar 60 de persoane, conform firmei de paza, si am putut sa ne miscam fara probleme. Sa nu uit: multumesc, Interguard, vad foarte rar agenti de paza la costum care se poarta "la costum", adica sunt discreti, tacuti, amabili, plini de tact.

A fost grozav si ca am facut lansarea la Galeria Alexandra's, toate obiectele alea misto si vechi au darul sa faca si cel mai nesimtit om sa se poarte ca un domn. De-aia, eu tot zic, tuturor, ca e cel mai misto loc din Bucuresti pentru lansari de carte si evenimente la care vin sub o suta de persoane. E de mers si cand renovezi sau redecorezi, pentru ca, atentie maaare, Galeria Alexandra's e singurul loc de unde poti cumpara tablouri, sculpturi si alte obiecte de arta, in rate. Fara dobanzi, fara banci si alte chestii suspecte.

N-am gresit nici cu invitatii speciali:

  1. Irinel de la Crama Histria a adus niste vinuri dementiale, baute/cumparate/apreciate de toata lumea. Am luat si eu trei sticle de rose Mirachi. Una am desfacut-o chiar acasa, dupa ce m-am descaltat. Azi promit s-o termin, dupa ce mai rad un pic cu Irinel, pe tema faptului ca la un moment dat, i-am luat telefonul de pe masa crezand ca e al meu suficient de mult timp incat sa creada ca i-a fost furat. Ca un idiot perfect, pana sa-l simt in buzunar, tot eu am vrut "sa ne uitam pe camere".
  2. Andreea a adus sapte kilograme de salam de biscuiti, aranjat intr-un mare fel, si de servit si de luat la pachet, si a plecat doar cu poseta, pentru ca ce nu s-a mancat s-a vandut atat de rapid incat eu, ocupat cu semnatul de carti, n-am apucat sa iau nici macar un baton d-ala mic. Pe de alta parte, burta am destula...
  3. Rusandra, moldoveanca aia misto care face genti si mai misto a venit cu toata gama Bookletta de genti si portofele si a plecat cu ceva mai putine, dar cu o droaie de laude si de multumiri. Tot ea a daruit o geanta pentru tombola serii, iar momentul ala, cand ea a extras numele "Alina ..." si din camera cealalta s-a auzit un "NU TE CRED!!!" va ramane memorabil.
Au venit si o droaie de cititori ai primului volum, prieteni, amici. Au venit oameni care citesc cartea mea in cuplu, iar al caror copil a recunoscut, pe coperta celui de-al doilea volum, coperta primului volum ca fiind "cartea lui mami". Au venit oameni de la Targu-Mures, Brasov, Timisoara, Ploiesti, Constanta, iar chestia asta m-a bagat sub masa: sincer, nu stiu daca as taia tara asta in doua ca sa cunosc pe cineva, in afara de Monica Bellucci, pentru care, recunosc, mi-as taia orice, mai putin pula.

Au fost si momente cand am fost capabil sa recunosc figuri de pe net dar si unele in care n-am fost capabil sa recunosc oameni cu care am stat la aceeasi masa. Asta sunt, eu nu retin figuri, de mic sunt atat de prost.

Seara asta a fost inca o dovada ca, in materie de coperti, am o intuitie mai buna decat marii smecheri din librarii. Oana cea frumoasa de la Editura Univers a avut la vanzare si volumul doi standard, de librarii, si volumul doi indecent (not!), de gasit doar pe site-ul editurii. Si ghici care s-a vandut mai bine? Adica: muuuult mai bine? Cel cu coperta mai misto, ca indecenta nu e decat daca esti prost.

Multumesc tuturor celor prezenti. Sper ca nu m-am facut de ras grav. Eu am o problema cand toata lumea sta cu ochii pe mine si ajung sa ma port ca un idiot.

A fost atat de multa lume care s-a purtat frumos cu mine incat am zis sa ma port si eu frumos, cu altii. Asa ca zilele astea ma duc iar la Bucuresti, la semnat. Promit ca n-o sa mai existe carte de-a mea, pe site-ul editurii univers, fara autograf.

toate cartile mele sunt aici: 

w1 w2 w3 w4 w6  

 

© 2023 Bogdan Stoica