www.bogdanstoica.ro

Daca as fi jurnalist - salariile militarilor

Daca as fi jurnalist, as citi cu atentie ce urmeaza:

Soldatul roman nu are leafa mare, ci leafa mica plus niste bani numiti "norma de hrana" (x lei pe zi). Cand are misiune sau e in razboi, soldatul roman primeste doar leafa cea mica, pentru ca acolo, pe coclauri, unde e cu cortul si cu trancanul, primeste hrana, deci pula "norma de hrana". Practic, in loc sa fie platit mai mult pe durata conflictului, fie el simulat sau real, militarul roman e platit mai prost.
Suntem singura armata NATO in aceasta situatie. In toate celelalte tari NATO, mancarea este asigurata gratuit si la unitate, si in aplicatie, si la razboi, nefiind considerata un drept salarial.
Practic, in acest moment, ca sa ramanem fara armata, trebuie doar ca o tara sa ne declare razboi. Sa trimita un ambasador cu declaratia de razboi la MAE, fara sa miste un soldat sau sa traga vreun glont. Potrivit uzantelor, Romania intra automat in stare de alerta/necesitate/razboi, la fel de automat se suspenda plata normei de hrana, iar militarii romani o sa mai fie platiti cu 1.000-1.500 lei pe luna. Pe bune, cat credeti ca dureaza pana se duc toti militarii acasa, in civilie, lasand tara pe mana dobitocului patentat care a scris asa legea, care esti, futu-ti capul ala de distrus mental, cum pizda ma-tii nu te-ai gandit la asta?


Cum ziceam: pentru jurnalisti. Promit ca dau share anchetei care pleaca de la informatia asta.
© 2017 Bogdan Stoica