whatsapp whatsapp http://www.huffingtonpost.in

about whatsapp. da, e ascultat și ăsta...

Am o droaie de prieteni deștepți, care au inventat lucruri, au făcut firme de top, au relații excelente cu familia, intuiesc imediat dacă ai o problemă. Dar și ei au momente de tâmpenie crasă. De obicei, e momentul ăla când ar vrea să-ți spună ceva la telefon. Și atunci aud celebra expresie "vezi ca te sun pe whatsapp sa vorbim CEVA" (cu nerostitul "acolo nu ne asculta nimeni"). De parcă vreun stat de pe pământ, mai ales unul ca al nostru, în care serviciile se simt ca în stațiunile din Turcia, ar lăsa o asemenea breșă de securitate să funcționeze. Păi nu s-ar fi sunat pe whatsapp Cocoș cu Udrea, Niro cu Florică, Mondialul cu Băsescu? Nu s-ar suna chiar ei, ofițerii de informații, între ei, când vor să pună palma vreunui jeg?

Noroc cu puciul din Turcia, și cu știrile de după. M-a făcut de-a dreptul fericit să citesc că loialistii lui Erdogan i-au interceptat pe pucişti fix pe whatsapp. Fix cum au făcut-o și belgienii, acum ceva timp. Am dat știrea, la citit, mai multor amici. Așa sper să scap de accesele lor de naivitate. Pentru că eu știam că whatsapp e la fel de confidenșial ca Poşta Română.

Există soluții dacă vrei să nu te afle serviciile ce vorbești. Nu whatsapp-ul. Le știu, dar mă doare-n pulă de ele, pentru că n-am nimic de ascuns. În plus, am fost de atâtea ori ascultat, cu mandat sau fără, încât nu-mi pasă cine aude ce vorbesc, și cu cine. Ce-o să afle? Că un nene vrea să-mi vândă niște valize vechi? 

‪#‎celmaibineesănumaivorbimdeloc‬. Serios. La cum evoluează lucrurile, pregătiți-vă să trăiți așa cum vă povesteau părinții că au trăit în comunism. Vom sacrifica, una câte una, libertățile de care ne bucurăm azi, ca să nu sărim mâine în aer, în vreo cofetărie.

publicitaTE!

© 2023 Bogdan Stoica