Draga EVZ, draga Dan Andronic, dragi evz-isti

Am fost cel mai fericit cititor evz.ro cand am vazut pe site, luna trecuta, acest mesaj: "Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor: 1) Moderarea comentarilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră; 2) Postarea instant a comentarilor lăsate prin intermediul contului de fb. Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat. Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro."

Frate, eu chiar inteleg. Eu am dezactivat comentariile de tot, pe blog, satul sa ma tot injure niste cretini care n-au inteles ce-am scris. Am scapat, cu ocazia asta, si de postacii de partid care simteau ca e de datoria lor sa trolleze cand ma luam de idolul lor (apropo, cat de prost esti daca admiri un om politic?). Am scapat si de un risc de securitate, pentru ca cei care se logau pe site sa comenteze erau mai aproape de server, ca sa zic asa... Iar serverul si blogul asta sunt ale mele, nu ale tuturor.

Ce-a facut evz.ro ar trebui sa faca toata presa din Romania. Ai scris ceva pe net? Asuma-ti, frate, ca si ziaristii isi asuma riscul de a fi dati in judecata pentru ce-au scris. Nu e normal sa te dai zmeu pe net cu fata acoperita. Jurnalistic vorbind, sa decredibilizezi o ancheta de presa muncita, prin sute, mii de comentarii ironice sau contradictorii care nu argumenteaza concret ce anume este gresit in ancheta este o forma de terorism. Fa asta zilnic pe un site de stiri si nu va mai intra nici dracu' acolo, chiar daca oamenii aia scriu ADEVARUL.

Asa ca azi am deschis plin de incredere linkul asta. E doar un text de PR politic, argumentat destul de modest. Valoarea demonstratiei falsului, facuta de evz.ro, e la fel de subtire ca si argumentul lui Silvian Ionescu care stie ca documentul e real. De fapt, nici detractorii si nici sustinatorii lui Basescu nu au dovezi ca hartia aia e adevarata sau falsa. Eu, de exemplu, cred ca hartia aia, adevarata sau nu, e doar primul pas din ceva mai mare. Acum cineva doar incalzeste publicul sa masoare reactia. Nu asa se da o lovitura de presa, va spun eu...

Si pe urma m-am uitat la comentarii. Am crezut ca daca sunt moderate si asumate, voi gasi acolo chestii care imbogatesc articolul. Si uite ce-am gasit:

psihopati, latrai, inculti, infractori supremi, slugi, tradatori, nemernici, virusi, ordinari, ciumati, cacati, imbecili, hoti, mincinosi, idioti, slugarnici, ticalosi, politruci, bolsevici, tantalai.

Asa ca intreb si eu, ca boul: ce moderati, frate, la evz.ro?! Pentru ca vad orice, numai comentarii care imbogatesc articolele nu. Si e mare pacat. Ati putea face diferenta, chiar daca in prima faza veti pierde cititori, pentru ca veti castiga cititori quality. Poate chiar aia care stiu exact daca Basescu a fost sau nu un turnator nenorocit, si care acum se abtin sa face vreo dezvaluire, de frica sa nu li se verse in cap o bascula de comentarii injurioase.

Puteti lasa comentarii aici. Argumente accept, dar daca ma injurati, le sterg si dupa aia va bannez.

© 2023 Bogdan Stoica