traffic - romania traffic - romania © bogdan stoica

Cum sa spune corect La Multi Ani pe Facebook in functie de zodie

Pare ca citesc destul de mult, ca sunt destul de informat in domeniul social-media, dar, de fapt, eu sunt un incompetent in relatii sociale virtuale. Nu stiu, de exemplu, nici cum sa spun La Multi Ani. Sau cui s-o spun. Sau cand s-o spun. 

Intr-o vreme, imi facusem un obicei. Cand ma logam prima oara, intr-o zi, pe Facebook, ma uitam a cui e ziua de nastere. Imi luam in copy un La Multi Ani!, cu emoticonul de rigoare, si in 10 secunde il paste-uiam la toti cei vizati. M-am plictisit repede, mai ales ca nu-i cunoasteam pe oameni, si ma cam durea in cot de ziua lor. Nici nu venea vreun feedback, pe vremea aia.... Asa ca mi-am gasit alta distractie: ii stergeam din lista, de ziua lor. Si-o sa radeti, acum aveam feedback. Numai morti si raniti, ca sa zic asa...

Acum activitatea asta, dedicata aniversarilor altora, e sporadica si inegala. Unora le scriu La Multi Ani daca au moace agreabile. Pe altii ii sterg, iar pe altii ii ignor. Mi-am pastrat bunul obicei si, daca-i stiu personal pe sarbatoriti, las dracului facebook-ul si ii sun.  Asta daca vad ca e ziua lor, fix in ziua aia, pentru ca - v-am spus deja - chestia asta nu mai e o prioritate pentru mine.

Ce ma dispera, acum, este modul de raspuns la o urare de La Multi Ani. Unii dau like si isi vad de ziua lor - reactie normala, de altfel. Altii tin mortis sa-ti dea un mesaj privat, in care sa-ti explice ce bucurie le-ai facut - reactie exagerata Iar cei mai enervanti - din perspectiva mea - sunt aia care raspund cu "ms". De parca eu le-am scris "lma".... Si mi se pare ca Facebook a distrus toata frumusetea unui expresii care trada un gand bun si dezinteresat. Sa spui La Multi Ani, cuiva, e ca si cum ai spune "Sanatate" tipului care stranuta langa tine. 

Cat despre intrebarea din titlu - trebuie sa recunosc ca nu am raspunsul. Cum va spuneam, nu ma pricep. Raspundeti voi, daca sunteti asa destepti pe facebook.com/bogdanstoica.ro

Iar partea aia cu "in functie de zodie" e doar o distractie cretina de-a mea. Sunt curios cat mai merge...

© 2023 Bogdan Stoica