Cercul de Donatori Ploiesti Cercul de Donatori Ploiesti

Esti prin Ploiesti joi seara? Si? Te face pe tine 50 de lei?

Cercul de Donatori este una dintre cele mai destepte chestii pe care le-am vazut, vreodata, in zona ONG. Niste unii vin cu proiecte de actiuni locale care se pot face cu maxim 2.000 de lei. Un fel de "fapte bune in stilul meu" (data trecuta, o tipa a luat finantare ca sa invete niste bunici sa foloseasca internetul). Candidatii isi prezinta proiectele, ies din sala, iar publicul incepe sa le caute punctele slabe/tari. Astia mici revin, dupa un timp, sa vada cine le finanteaza proiectul si cu cat. Se bate palma si aia e. 

La Cercul de Donatori nu vii ca manelistul si arunci cu bani. Exista o limita maxima a donatiei, pentru ca ideea e ca aduni multi oameni sub un steag, nu sa straluceasca cineva, in special. E un proiect menit sa intareasca o comunitate, nu sa gaseasca niste bani cu orice pret. 

Asa ca, daca nu esti un tampit care nu stie sa-si dea telefonul pe silentios si n-ai de gand sa spui, la fiecare cinci minute "ce prostie mai e si asta", sau "mai bine ma duceam la film" - esti binevenit. Si ia-ti bani la tine in hartii de 50 de lei, nu de 500. Nu suntem la o nunta de tigani, da?

Disclaimer - "te face pe tine" suna superb

...........

"Ne apropiem cu pasi repezi de a treia editia a Cercului de Donatori Ploiesti, o intalnire cu organizatii cu initiative deosebite, membrii Cercului de Donatori care ii sustin si numerosi invitati, oameni de bine din Prahova si nu numai. Joi, 11 iunie, vom incepe de la 19.00, dar va rugam sa veniti intre 18.30 si 19.00 ca sa incepem la timp si sa folosim aceste ore cat mai bine. Va asteptam cu drag la Sala Europa din cadrul Camerei de Comert si Industrie Prahova. Se poate parca pe stradutele laterale, dar va sfatuim sa veniti fara masini ca sa ne bucuram de un pahar de vin. Tinuta este smart casual. Suntem intre prieteni si vrem sa ne simtim bine. Pentru confirmarea participarii va rog sa va inscrieti completand acest formular bit.ly/inscriereCERC2015"

© 2023 Bogdan Stoica