scoala de zbor, ziua de examen scoala de zbor, ziua de examen © bogdan stoica

oferta valabila in anumiti termeni si conditii. Yeah, right!

Am ajuns la nici o ora de ascultat radioul, pe zi. Bine, el turuie ceva tot timpul, dar foarte rar ascult. Si, in ultima perioada, am ajuns sa devin atent doar cand vreo prostie imi zgarie timpanul. 

Cea mai noua: "in anumiti termeni si conditii".

Paranteza: mi se pare genial de proasta decizia de a promova la radio un telefon mobil. Acum 20 de ani mai mergea, dar acum, cand un telefon serveste multor scopuri, printre care cel de a telefona este secundar, sa explici la radio ce misto este un telefon cu ecran mare si colorat si camera foto etc .... este stupid? fara sens? fara randament? 

Whatever... Ideea e ca toate reclamele, de la Orange la Vodafone si Telekom, se termina, mai nou, cu urmatoarea expresie: "oferta valabila in anumiti termeni si conditii".

Ce-avea, nene, daca era o "oferta valabila in anumiti termeni" sau o "oferta valabila in anumite conditii"? Ce avocat a decis ca merita fortata fonetica unei fraze? Si de ce asta? V-a zis cineva ca "termeni" este sinonim, in anumite situatii, cu "conditii"? Si daca formula de mai sus vine de la un avocat, l-ati pus la munca aiurea. Trebuia sa-i spuneti: "fa ceva sa nu mai sune a vrajeala, ca uite, noi ii spunem omului ca-i dam un telefon cu un euro, si in magazin il obligam sa cumpere o tableta si sa faca un abonament scump pe doi ani ca sa se aleaga cu pomana asta de pret". Cum bine zice aici...

Puteati sa spuneti: "gasiti pe site detaliile ofertei", sau "vino in magazin sa vezi CUM beneficiezi de oferta". Suna mai cinstit

Nu? 

© 2023 Bogdan Stoica