porumbei - street photo porumbei - street photo © bogdan stoica

Zuckerberg ne roaga sa citim. Macar umpic....

"Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, are o provocare pentru toţi utilizatorii reţelei de socializare. El le propune să citească o carte la fiecare două săptămâni, până la sfârşitul anului. Va face, la rândul lui, acelaşi lucru. Pentru a fi şi mai convingător, Mark Zuckerberg a creat pagina A Year of Books unde va anunţa ce carte citeşte".

Mda. Daca Zukerberg ar fi facut apelul asta cand a fondat Facebook, reteaua sociala ar fi avut doar 1% din numarul de utilizatori pe care-i are acum. Si asta pentru ca e de notorietate faptul ca majoritatea utilizatorilor stau pe Facebook fix timpul pe care ar trebui sa-l aloce lecturii. Sunt aia care scriu cu picioarele, si, cand le atragi atentia, iti spun ceva de genul "a, stiam ca acolo se pune cratima, dar scriam in viteza", sau "stiu sa scriu corect, dar acum mi-e lene sa ma gandesc la detalii". Aia care traduc, cand joaca Farmville, expresia "Howdy! Please be my neighbor in FrontierVille!" cu "Haide-ti si voi in joc!" 

Altfel, gestul e ok. Pacat ca Romania nu-l va putea fructifica. Nu avem, inca, in librarii, cartile pe care le-ar devora utilizatorii Facebook:

"O viata plina de citate", de Tony Poptamas.

"Iubeste-o pe proasta", de Radu F. Constantinescu

"Da-te m-ai incolo", de Ana-Maria Prodan

"Vreau doar umpic de fericire", de Adrian Mutu

"Ghinion", de Klaus Iohannis

"Best of poze cu pisici - Vol 1 si 2", de oricine.

"It's been a great year", carte de colorat cuvinte

"Citate celebre", de Marius Moga

© 2023 Bogdan Stoica