Pancule, esti prost, sau cum?

Meci pe Petrolul. Eu, ca omu', cu camera dupa mine. Spre tribune, nu spre teren, pentru ca sportul asta ma lasa rece. Oamenii, in schimb, mi se par fascinanti.

Eram in coltul dintre tribuna 1 si cusca in care sta galeria echipei-oaspete cand a iesit Pancu la incalzire. S-a dus cat a putut de aproape de ai lui si le-a zis "intaratati-i, ma". L-au auzit si agentii de paza, si stewarzii, si copiii aia insirati din motive care-mi scapa. Ascultatori, astia din galeria Rapidului au inceput sa dea m**e petrolistilor din tribuna intai. Cum nici aia nu veneau de la filarmonica, m**a a venit inapoi. A zburat niste m**e si spre Pancu, care, sanchi, se incalzea fix acolo, de la unii care s-au ridicat in picioare si-au venit la marginea tribunei, incercand sa i-o si dea. Au venit stewarzii, s-au itit jandarmii, ca na!, plutea bataia in aer. Cand s-au potolit lucrurile, galeria Rapidului a scandat M**e Petrolul, M**e Petrolul, M**e Petrolul, iar Pancu i-a salutat cu bratul, in sincron. Bineinteles ca petrolistii din tribuna intai au luat iar foc. Iar inghesuieli, iar emotii.

Pe toata durata incidentului, m-am utat nonstop la Pancu, incercand sa-l citesc. Sa vad ce dracu' e in creierasul ala de fotbalist. Cu ce il ajuta pe el un cor de injuraturi cu ma-sa'n coada. Sau Pancu are senzatia ca asa poate destabiliza un meci, si el si numai el, cu tehnicile lui geniale de manipulare a maselor, poate influenta rezultatul final al meciului?

Pentru ca nu poate. Si el, si rapidistii din galerie, si petrolistii din tribuna 1 ar fi mancat o bataie in grup la prima miscare gresita. Sunt sute de jandarmi la fiecare meci, toti cu chef sa n-o arda aiurea, sau deja iritati de injuraturile pe care le primesc oricum. Deci, planul lui Pancu, daca a existat, a fost prost.

Bai, si n-am vazut nimic. Da' nimic. In afara interactiunii cu galeria, Pancu a executat, extrem de serios, niste miscari de fitness. Parea extrem de concentrat si de distrat in acelasi timp. Nu-i tresarea un muschi pe figura, iar ochii nu paraseau directia inainte. Timp de 4-5 minute, Pancu a transmis tot atata emotie si umanism cat un robot de bucatarie care feliaza niste ceapa. O ardea nevinovat? Mama, ce subtil, nu s-a prins nimeni....

Pe bune, Pancule: esti prost, sau cum? 

Comentezi? Fa-o aici.

© 2023 Bogdan Stoica