cactus cactus © bogdan stoica

Descoperire uluitoare pe drumul spre Campina - Teoria Fordului

9 minute. Asta e recordul meu personal pe ruta Ploiesti-Campina. Aveam un client aaaabsolut tampit, care iesea dintr-o belea doar ca sa intre in alta. Inevitabil, avea nevoie de mine doar urgent.

Ieri, insa, eram in toane "calme". Si, dupa ce-am trecut de Metro, am apasat pe acceleratie pana am ajuns la 80 km/ora si-am ramas asa. Am ajuns in Campina in 20 de minute.

Fresh! Nu cred ca am franat de mai mult de 5 ori. Nu m-am enervat. Nu m-am simtit in pericol. Am vorbit la telefon linistit. M-am uitat si pe doua emailuri. Habar n-am unde erau radarele si politistii, pentru ca nu m-am uitat dupa ei.

Experienta sofatului fara pretentii mi s-a parut foarte misto. Si acum inteleg perfect cum iti protejeaza viata lipsa exceselor de viteza, pe drumurile nationale. Si cat de misto ar fi sa ne asumam 10-20 de minute in plus, pe drum, ca sa ajungem bine dispusi si nevatamati la finalul calatoriei.

La intoarcerea in Ploiesti, starea de zen a disparut. Ma grabeam. Si-am ratat la milimetru impactul cu un Ford, condus de un cretin pe care si acum, la 24 de ore distanta, il vreau mort. Cine ti-a pus carnetul in mana, Fordul ma-tii de trepanat....

NOTA - nu va luati de titlu, ci spuneti merci ca nu am scris "in functie de zodie"

Comentezi? Fa-o AICI.

© 2023 Bogdan Stoica