Explicati-mi si mie: ăștia care mănâncă semințe în parc sunt săraci, sau cum?

Unii/unele arata normal. Asta pana le vezi covorul de coji de seminte din jur. Cei mai misto mi se par astia care formeaza perechi: cat de tampit sa fii ca sa ti se para romantic sa dai de coji de seminte prin gura ei cand o saruti? 

Mi s-a mai explicat, cu demograficele pe masa: oamenii sunt amarati, iar semintele sunt desertul pe care si-l permit. Dar de ce nu si-l permit acasa, ci in public? Daca mananca seminte de parliti ce sunt, cum de-si prezinta atat de natural handicapul financiar? De ce nu arunca pe jos, la misto, niste ambalaje de bomboane Raffaello, in baza aceluiasi mecanism psihic care-i face sa-si cumpere replici de iPhone, Nike, Dolce Gabbana? Cum i-a apucat sinceritatea de tip "buna, sunt Ceciliu si sunt sarac", fix cu semintele?

Apropo: cum credeti ca ar reactiona astia din poza, daca, mergand intr-o vizita la ei, as trage niste flegme pe covorul lor din sufragerie? Ar lua gestul meu ca pe un act de discriminare sociala, pe criterii de putere financiara, sau m-ar considera, prozaic, un nesimtit?

Si un sfat pentru bugetarii astia care se vaita ca sunt prost subventionati: prima institutie cu atributii pe mediu/curatenie (DSP, Politia Locala, Politia, Jandarmeria, Garda de Mediu), care o sa dea intr-un weekend 1.000 de amenzi pentru mancat de seminte in spatii publice, o sa dea lovitura. Banii aia vor fi numai bun de furat dupa aia, printr-o licitatie aranjata. 

Mai multe din această categorie: « feel da, cumpără-i flori »
© 2023 Bogdan Stoica