geometrie urbana geometrie urbana © bogdan stoica

Game of Thrones - am vazut un episod!

Cred ca sunt romanul cu cele mai putine seriale vazute. Si totul mi se trage de la Dallas: in seara cand am plecat in armata, mama, matusa si bunica erau la televizor, uitandu-se la Bobby si JR. Cand m-am intors, dupa un an, stiti la ce se uitau mama, matusa si bunica? Tot la Dallas! Si-am calculat rapid cat timp din viata au pierdut cu Dallas-ul, suficient cat sa-mi propun sa ma fut in ele de seriale. Desi, recunosc ca n-am rezistat cand a fost vorba de House of Lies sau House of Cards... 

Revin. Game of Thrones tocmai incepuse pe HBO, cand eu era sa musc din pachetul de tigari, asezat langa mar, semn ca iar am stat prea mult la nenorocitul ala de laptop. Am lasat, asadar, laptopul, si am vazut integral episodul.

Doamne, cat am ras....

Dragonii aia atat de realisti.... Zece mii de neamuri, de regate, care de sub zid, care de peste zid, care muritor de foame, care de frig... Tipi pensati cat cuprinde si-o femeie-barbat care ii da pietre in gura unui tip de zici ca-i din Vaslui. Dialoguri cu cuvinte care nu existau in anul o mie - zic bine? Replici profunde - n-o sa mai mergi niciodata - dar terminate misto - dar o sa poti zbura. Plus personajele care spun despre ele tot ce-a uitat scenaristul sa introduca, ca informatii, cand a facut episoadele anterioare, semn ca serialul e umflat cu pompa, in functie de demografice. [Paranteza: cand vezi un film in care eroul X este intrebat cat e ceasul, si el raspunde ceva de genul "am ceasul asta de la bunicul, care are o arma in pod, de cand era in razboi, unde a murit si ma-ta", e semn ca scenaristul si regizorul au uitat sa introduca o scena cu bunicul ranit si cu ma-ta moarta. Adica, te uiti la un serial prost.

Sa nu fiu rau: am vazut si o blonda misto, cu parul impletit intr-o maniera foarte contemporana. Si era foarte buna de pula. Atat de buna, incat cred ca in serial o fute doar un dragon, nu vreun humanoid oarecare. Stie cineva cum o cheama, si daca are cont pe instagram?

Dupa 45 de minute, m-am convins: serialul Game of Thrones este foaaarte tare. Daaaaaca ai intre 4 si 14 ani....

publicitate

© 2023 Bogdan Stoica