Nu e proasta. Nu e analfabeta. Maria Grapini are ceva.

Vin de la Mizil, unde am fost invitata sa particip la un proiect dedicat romilor de o televiziune nou infiintata, Gandul LIVE. Abia imi scosesem aparatul foto, facusem cateva cadre, cand am auzit-o. Mi-am strans sculele si am plecat. De ce sa mai stau? Ce sa ascult?!

Nu-s doctor, deci nu pot emite un diagnostic. Faza e ca de cand am auzit fraza asta,  o asociez pe Maria Grapini cu scleroza si cu Alzheimer-ul. Doua boli nenorocite, care nu o fac, in ochii mei, o femeie rea sau antipatica. Imi displace doar ca este promovat, la nivel international, un politician care se poarta cum se poarta Maria Grapini. 

Nu exista televiziunea Gandul LIVE. Gandul.info e un site de stiri, o platforma online, care, ca orice site de profil, poate difuza si texte, si poze, si fisiere video. Gandul LIVE este doar o sectiune din acest site, dedicata materialelor video, de la interviuri la reportaje facute pe teren.

Eu ma indoiesc ca, in conditii normale, Maria Grapini ar mai fi crezut ca este abordata de o televiziune nou infiintata. E imposibil sa nu fi auzit vreodata de Gandul, ziarul pornit de CTP si compania dupa ce au plecat de la Adevarul, si sa nu fi vazut, vreodata, pe acest site, fisiere video, marcate cu watermarkul Gandul LIVE. Am facut si eu site-uri care aveau sectiunea TV, dar pentru a arata, astfel, vizitatorilor, ce gasesc in sectiunea aia. Daca nu ma credeti, butonati-va televizorul: n-o sa gasiti televiziunea Gandul LIVE.

Leg, chestia asta, cu aparitia brusca a greselilor de ortografie pe contul de Facebook al Mariei Grapini. Cu derapajele ei verbale, pe care le are ori de cate ori este invitata intr-o emisiune de televiziune. Apropo: nu vi se pare curios ca femeia asta, care a creat un imperiu de la zero in domeniul textilelor, care a facut politica 10 ani fara sa faca macar o gafa, care a fost periodic votata ca o doamna fara cusur, a inceput, brusc, sa dea cu latul in domeniul comunicarii?

Fix acum? Dupa ce a avut periodic roluri secundare in politica, o femeie atat de harșâită dă afară toți experții în comunicare și începe să facă greșeli majore, pe care le-a ascuns impecabil, 20 de ani? Cât de plauzibil vi se pare?

Repet, nu sunt medic. Dar sunt convins ca Maria Grapini are ceva. Nu stiu ce este, dar ii doresc vindecare grabnica si multa sanatate. Stiu, tot ce-ati citit pana acum e doar o ipoteza, plecata de la niste prezumtii care pot fi gresite. E doar o opinie de-a mea, care poate fi profund eronata. 

O fi. Dar e a mea, si cred in ea. 

De-aia nu-i doresc Mariei Grapini succes in alegeri. S-o trimitem, asa, in Parlamentul European, e o prostie. 

© 2023 Bogdan Stoica