Esti fotograf de nunti? Si cand ai invatat ultima oara CEVA?

Streetphoto, da. Portret, da. Nud, da. Business, cladiri, sedii, produse, da. Pitici? Pisici? Sigur. Dar nu si nunti. Am vazut atatea poze proaste de nunti, si cunosc atatia cretini care-si spun fotografi de nunti, incat n-am vrut nici sa aud de asa ceva. Nici sa invat, nici sa practic.

Asta pana m-a convins Sorin sa ma duc la workshop-ul lui Iulian. Si, desi eram convins ca o sa ma tavalesc de ras, a fost foarte misto.

De exemplu, am invatat ca inainte de primele poze, e bine sa faci %^&, ca daca le oferi aia mirilor, e bine sa le ceri *&*, ca atunci cand e innorat, rochia aia alba se vede mai misto daca ai *(_, sau ca forma de *&% e cea mai misto in fotografia de acest tip. Ca trebuie sa fugi de culorile &%^, ca o mireasa grasa arata bine daca o asezi &*$, si ca niciodata nu trebuie sa fotografiezi un mire cu *$%. Dar si ca daca fericita pereche vrea ca pe fundal sa apara ceva anume, e bine sa le %$# fetele intr-un mod anume.

Ce vreau sa spun este ca daca eu, un tip pentru care un cuplu imbracat frumos, sarutandu-se, reprezinta un subiect plictisitor, am avut ce invata de la Iulian, cred ca multi dintre fotografii de nunti din Ploiesti ar avea cu mult mai mult de invatat.

Mai ales cei care nu inteleg ce reprezinta , %^&, , *&**(_, , *&%...

© 2023 Bogdan Stoica