De ce e libera ziua de 2 mai, anul asta

Pentru ca n-o sa vina nici dracu' sa voteze la alegerile europene de la sfarsitul lunii mai. Pentru ca o sa fie un weekend calduros, numai bun de mare, munte, gratar, etc. Cum faci sa nu mai plece romanii in mini-vacanta? Simplu: le iei banii. 

Asa a devenit libera ziua de vineri, 2 mai. Ca sa plece toata lumea intr-un mini-concediu, si sa-si cheltuiasca banii, inainte de ziua alegerilor, si nu atunci. Un argument ca avem de-a face cu un plan este faptul ca ziua asta libera, data din senin, nu va fi recuperata in saptamana urmatoare, adica pe 10 mai, cum era normal. Ci fix pe 26 mai, adica in sambata de dinainte sau de dupa alegerile europene (data nu e stabilita, va fi ori vineri 25, ori duminica 27 mai). 

Eu o sa ma duc la vot. Nu vreau ca absenta votului meu din urna sa fie compensata de un cacanar care a luat 50 de lei pentru a vota ceva. Dar o sa votez ca in 2012, pentru ca nu vad nici un nume care sa-mi placa, si nici o idee care merita sustinuta. Vad numai gusteri avizi de indemnizatia aia de 15.000 de euro lunar.

www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica