E urat bradul, e urat! Dar voi cum sunteti, ma?

Sunt fascinat, in aceste zile, de cei care tipa isteric "uite ce brad urat a montat primaria in centru". Zici ca traiesc in Paris, nu in Ploiesti, iar plasticul bradului strica, estetic, o priveliste perfecta, imortalizata de milioane de turisti. Nu-i deranjeaza pavajul pus prost in centru, nici statuile amplasate cretin, nici petuniile alea ordonate ca un covor oltenesc. Nu cainii, nu chistoacele, nu aia care trag flegme, nu mirosul de cacat din tufisuri. Astea nu! Totul era minunat in Ploiesti. pana s-a pus bradul ala de plastic.

Va dati seama? Daca se macelarea un copac de 20 de ani pentru o distractie de 10 zile, era perfect! Ala e Craciunul, ba! Sa fim mai buni, dar nu cu copacii!

Ce-o sa urmeze?

"Sa ne aduca reni adevarati"

"Sania aia de la SGU e falsa, e o masina de fapt. Sa vina o sanie".

"Mosu e un actor de la teatru, v-am prins! Sa vina Mosu'!"

Credeam ca rezistenta la schimbare e apanajul batraneilor. Constat azi, cu tristete, ca unii sunt tineri degeaba...

Eu, de exemplu, NuTaiBraziDeCraciun

UPDATE - Am fost destul de prost inteles, aud ca au aparut si reactii, asa ca fac doua precizari:

1. Nu discut aici cat de frumos sau de urat e bradul artificial folosit de Primaria Ploiesti. Personal, ma doare-n cot daca e din plastic, fier, fonta, sau vata minerala. 

2. Cred, in continuare, ca un brad natural mort nu ne face mai buni de Craciun. Si cred ca n-ar trebui sa conteze pentru nimeni ce avem, iarna asta, in centru. 

 

 

© 2023 Bogdan Stoica