Subway? Nu, multumesc. Salam are si la nonstop...

Subway e genul de afacere care cred ca merge de minune in SUA, acolo unde eu cred ca sunt cei mai prosti dintre consumatorii de food, din lume. Genul rață, care dupa ce apucă momeala de pe sfoară, in cioc, se lasa trasa la mal, ca proasta. 

Ce fac baietii de la Subway nu e inventia lor. O fac si cei de la McDonald's. Acceptați, la un hamburger, extra bacon, si-o sa vedeti cum platiti cu 2 lei in plus, pentru nici 20 de grame de grasime. O fac si cei de la Pizza Hut: o pizza  vreo 15 lei, dar e goala ca o minge. Daca alegi de la doua topinguri in sus, pe care le primesti la orice pizza din lume in pachetul standard, pizza de la Pizza Hut se duce rapid in 40 de lei. 

La Subway, insa, nu-i ajuta marfa. Adica, baietii astia aplica metoda pe criterii economice, nu logice. Eu, de exemplu, am cerut un sandwich picant italian. Mic! Paranteza: ce marketing genial la baietii astia! Te fac sa crezi ca de 10 lei primesti unul din sandwich-urile alea gigant, cu care te vezi hranindu-te toata ziua. Ciuciu! Pretul de 9 lei e pentru un sandwich penibil, de fapt, vedeti si singuri cum e. Sa va spun cum:

Deci, eu la deschidere: "un italian picant". Subway-erul: "Mare?" (adica "iti iau banii, fraiere?") Eu zic "cip", sa-i vad cartile: "nu". Desface omu' o juma de franzeluta, si pune tacticos patru felii de salam. Gras! Ceva ce n-as cumpara, ever! (De fapt, acum realizez ca n-am mai cumparat salam de ani de zile, pentru mine, mezeluri inseamna muschi). Apoi, la fel de tacticos, mai pune patru felii de salam, un sortiment mai rosu, am presupus ca e cel picant, si, implicit, ca primul e italian. Dupa care a inceput iar partida de poker: "cascaval? rosii? etc". In caz ca nu stiti: fiecare din chestiile alea se platesc in plus. Am zis "pas", curios sa vad daca mai primesc ceva in afara de salamurile alea nenorocite. Un praf de sare. O felie de maslina. O scobitoare...  

Canci! Mi-a inmanat, victorios, saracia aia de sandwich cu salam, mai mic decat palma mea. Si in armata (eu am facut armata la infanterie, iadul pe pamant) am primit ceva mai bun de atat. Si finalul: "9 lei". "Ia, coane". "Mai veniti pe la noi". "Nu, ca salam gasesc si la nonstop..." 

Subway Ploiesti e sus, in Ploiesti Shopping City. Fa si tu daca turul localurilor, cu 9 lei, si vezi daca-ti mai da cineva paine si salam.  

© 2023 Bogdan Stoica