dog and kid dog and kid bogdan stoica

Bai iubitorilor de caini din Ploiesti!

250.000 de dolari pleaca din America, din buzunarul drogatului ala de Mickey Rourke, pentru construirea unui adapost de caini in Romania. Sa fie primiti! Sa dea si Charlize Teron, si Michael Douglas, si James Cameron. Sa dea, jegosii, ca de cate ori am dat noi bani pe bilete la filmele lor! Si floricele, si suc, ca a ajuns 100 de lei sa vezi un film in doi, nu le mai ajunge cat ne-au jupuit. De fapt, daca ne gandim mai bine, doar atat a dat Rourke? Drogatu' dreacu...

Acum, ca am depasit complexul cretinului ajuns iubitor de caini dupa ce a ucis mii de vaci, porci, gaini si pesti ca sa se faca mare, sa o luam metodic: e bine sau rau ca Mickey Rourke da banii astia pentru cainii din Romania?

E bine, dar sunt bani aruncati pe geam. 30% vor ramane la firma care va construi adapostul. 15% vor merge pe hartii, avize, autorizatii. Adaugati banii ce vr fi ciorditi, pur si simplu, si ajungem la vreo suta de mii de dolari, cu indulgenta. Adica vreo 80.000 de euro.

Sa luam acum cazul Ploiestiului. Circa 40% dintre ploiesteni vor ca problema cainilor comunitari sa fie rezolvata intr-o maniera onorabila, care sa faca cinste speciei umane. Nu avem insa de-a face cu oameni care ar lua un caine acasa. Nu-nu! Doar de niste oligofreni vocali, exact ca cei din Bucuresti, a caror viata e atat de goala, incat simt nevoia sa urle mesaje pro-canine. Si totusi, cum ii folosim pe astia, ca altii n-avem, ca sa rezolvam problema cainilor. La nimereala zic: le cerem cate un euro? Ii face pe ei un euro?

230.000 de locuitori. 40% inseamna 92.000. Obtinem 92.000 de euro. Il tocam pe primar la cap sa doneze un teren. Costa 80 de euro metrul patrat de hala industriala fara pretentii, in care poti face custi pe doua niveluri, sau pur si simplu, faci niste adaposturi modulare, ieftine. Cu 92.000 de euro, facem minim 1.150mp de hala, sau minim 2.300mp de suprafata utila, adica peste 1.000 de custi de doi metri patrati.

Cu alt euro pe an, de om, iubitorii pot asigura hrana celor o mie de caini, pe un an. La angro, e un leu kilu' de hrana uscata. Un caine mananca pana in 200 de kile pe an. Socotiti si voi, nu bat campiii.

Nu-i asa rau, nu?

Sigur, asta ar presupune sa convingem iubitorii de caini sa cheltuiasca un euro din serva, plus alt euro pe an. Reusim? Nu. Pai voi stiti ca pe Facebook poti sa te dai iubitor de caini, gratis?!

[comenteaza aici, daca ai ceva de comentat: www.facebook.com/bogdanstoica.ro]

Mai multe din această categorie: « vulturul anal de la farmacie miau? »
© 2023 Bogdan Stoica