Corina Ungureanu - ori la partid, ori cu punga, ori dezbracata.

Suntem defecti, asta e clar. De ieri, am vazut-o pe toate televiziunile de stiri pe Corina Ungureanu ca fiind politiciana-sexy care vrea sa ajunga europarlamentar. Asa si e Corina: buna de ... la maxim. Dar nu asta e ideea. Corina are, pe langa sani si fund misto, o sacosa de medalii, fiecare avand atarnat de ea o bentita tricolora. Are si ceva talent la vorbarie, si e mai plimbata prin lume decat un manager de vanzari de la o multinationala.

Corina habar n-are de legislatie, de politica externa, de subtilitatile relatiilor internationale, unde o grimasa sau un cuvant cu mai mult de un inteles pot conta. Iar asta nu e bine. Pe de alta parte, pe langa ce avem acum in Parlamentul European, Corina e o alegere excelenta. Nu e posesoarea unei minti indoielnic-active, ca Eba. Nu e femeia-barbat, ca Adina Valean. Nu e combinagiul penibil, ca Adrian Severin. Nu e nebuna, ca Vadim Tudor, sau dezaxata-mistic, ca Gigi Becali. 

Asa ca, in principiu, Corina Ungureanu e o alegere buna pentru euroalegeri. Din perspectiva mea, e important sa avem un ploiestean acolo. Nu cred, insa, in succesul ei ca independent. Eu o s-o votez pentru ca e o fata de treaba si are sani misto. Unii o s-o voteze doar pentru sani, iar altii pentru ca a fost campionala internationala la gimnastica. Cei mai multi, insa, cei care fac diferenta la orice alegeri, n-o s-o voteze pe Corina. O sa ia punga aia sinistra cu ulei, zahar si peste, si o sa voteze candidatii PSD, PDL sau PNL. Romanul, altfel o natie interesanta, e un cretin cand vine vorba de alegeri. 

Concluzia - Corina, ai trei variante:

  • ori alegi dracului un partid si candidezi in numele lui;
  • ori dai si tu niste sacose, niste truse de glicemie, ceva;
  • ori faci o sedinta foto in care se se vada tot; stii tu, sa putem numara "acareturile", ca intr-o declaratie de avere....
© 2023 Bogdan Stoica