Liviu Dragnea Liviu Dragnea © bogdan stoica

Domnule Liviu Dragnea, nu va suparati ca va intreb: sunteti cumva tampit?

Stimate domn, am citit cu interes ce-am gasit pe net despre propunerea dumneavoastra legislativa. Nu, nu aia cu eliminarea persoanelor corupte din viata politica. Nici aia cu politicienii actionari in firme care fac asfaltari pe bani publici. Si nici aia cu angajatul amantelor prin birouri de ministere. Aia cu - cum ii zice, frate? - defaimarea sociala.
"Prin defaimarea sociala se intelege fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la o categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, dizabilitati".
Deci n-am voie sa scriu ""oltean jegos", nu? E corect, n-am voie. Scrie si in codul civil ca n-am voie.
N-am voie sa scriu nici "zdreanta blonda". Din nou, scrie si in Codul Civil.
N-am voie sa scriu nici "catolic batut in cap", "baba proasta", "tigan hot", "ungur imputit", "lesbiene tupeiste" etc. Stiam, domnu' Dragnea. Scrie in Codul Civil.
De-aia nu pricep ce v-a venit cu legea asta. De-aia v-am intrebat daca sunteti tampit? Tot ce e important in legea dumneavoastra exista deja in jurisprudenta romana. Si, precum vedeti, nimeni nu scrie, pe platforme serioase, in termenii astia.
Un singurul lucru nu scrie, deja, in legislatia romana. Ca nu mai am voie sa scriu "hotii de pesedisti", de exemplu. Care e doar o nenorocita de metafora, asa cum zic americanii "fuckin' french". Dar pun pariu ca la asa ceva va gandeati cand ati scris "pe temeiul apartenentei sale politice".
Si iar ma intreb daca sunteti tampit? Si stiti de ce? Pentru ca e plin netul de afirmatii facute chiar de dumneavoastra, care incalca legea pe care ati scris-o, si au trecut mai putin de trei ani de cand le-ati facut. Cum s-ar zice, sunteti in aria de pedepsire:
Liviu Dragnea "Teodor Nitulescu este un infractor care umblă în libertate”.
Liviu Dragnea: "Traian Basescu este un securist batran, disperat si suparat ca femeia pe care o sustine se face de ras"
Liviu Dragnea: "Acest cuplu Geoană-Vanghelie nu reprezintă o atractivitatea pentru membrii de partid, pentru că sunt vânzători şi nu a mai vrut nimeni să-i ţină în partid".
Si inca ceva, domnu' Dragnea. Mi-a placut finalul "in cazul adoptarii propunerii legislative, Romania ar fi primul stat membru al UE care ar promova acest model proactiv pentru asimilarea la nivelul societatii romanesti a principiilor si a valorilor privind demnitatea umana". Foarte misto. Cred, insa, ca ar fi si mai misto ca Romania sa fie primul stat UE fara sefi de partide si inalti oficiali publici corupti pana in maduva oaselor, comunisti cat Ceausescu si Dej la un loc sau tampiti cat cuprinde.
Remarcati, va rog, ca nu va fac tampit. Doar va intreb daca sunteti. Puteam sa va intreb daca sunteti inalt, puternic, frumos... Sigur, puteam sa va intreb si daca sunteti corupt sau hot. Sau n-ati remarcat ca intrebarile nu pot fi considerate defaimari, daca sunt justificate de teme de interes public?

DEX - tampit - "a-și pierde inteligența"

text aparut pe www.psnews.ro 

Mai multe din această categorie: « interviu Firea nu se pierde usor cu firea »
© 2023 Bogdan Stoica