Uimitor, cum arată țâțele lui Gigi Becali, după arestare! Apasă aici, pentru detalii.

Ăsta ar fi fost RTV, spectaculos si plin de glamour becalian, dacă Becali ieșea azi in curtea închisorii, la bustul gol. Realitatea TV încearcă să ofere un program de analiză pe tema deciziei de a-l intemnita pe Becali. B1 TV susține fără rezerve ce i s-a intâmplat ciobanului din Pipera, iar Antena 3 a dat deja verdictul: Becali e nevinovat.

Explicațiile nu-s așa complicate pe cât par. B1 face ce i se spune de la Cotroceni. Realitatea TV e foarte aproape de un program bun, dar se vede că i-au plecat jurnaliștii valoroși. România TV trage pe publicul urban, care se crede avizat, pe bășcăliosi și pe hipsteri. Iar Antena 3 muncește pentru publicul cuminte, care mai merge la biserică.

Ghici cine face cea mai mare audiență? Eu pariez pe Antena 3. Pentru că românii, în proporție de peste 50%, cred că Becali e aproape nevinovat. Mă rog, nu atât de vinovat ca alții, care stau bine-mersi în libertate.

Ce înseamnă asta? Că Antena 3 spune adevărul? Nici vorbă. Din perspectiva justiției, Becali chiar a încălcat legea. Antena 3 minte, dar majoritatea românilor rezonează cu minciuna spusă de postul tv.

Există un paradox democratic, care se vede rar in evolutia unei tari: poporul are dreptate și atunci când greșește, pentru că poporul e suveran. Acum, majoritatea romanilor cred în minciuna nevinovatiei lui Becali. Asta inseamna ca adevărul nu mai contează.

Ce vreau sa spun este ca azi, puteti vedea, ca pe un fenomen astronomic rar, ca democratia din Romania e intr-o stare foarte rea. Nu din cauza televiziunilor, ci a noastra.

BONUS - ceva scris acum trei luni, inainte de intemnițarea lui Becali.

Mai multe din această categorie: « Experimentul Becali Mamacita »
© 2023 Bogdan Stoica