M-am tuns la Anabelle, lupii dupa el. Scuze, n-am gasit alta rima.

V-am mai povestit despre Anabelle, salonul in care ar trebui sa se duca saptamanal orice femeie si gay barbat care se ingrijeste, nu ca mine. Descrierea in detaliu e aici. Ce vreau sa povestesc acum este cum am inteles eu, un rudimentar al esteticii masculine, in weekend-ul asta, care e adevarata faza cu saloanele astea.

Intai de toate, o recapitulare.Eu ma tund, de cand ma stiu, asa cum se scarpina un caine: spontan. Ma tund unde am chef, unde sunt, unde se nimereste. M-am tuns si in gara o data. Si la ghenele alea mici de frizerii de la iesirea din Ploiesti spre Bucov m-am scapat de par. N-am nici o problema de estetica: numarul unu pe parti si la ceafa, numarul 3 sau 4 sus. Aia e. Si un trepanat ma poate tunde, atat sunt de putin pretentios.

Apucasem insa sa promit ca incerc serviciile Anabelle, asa ca saptamana trecuta m-am prezentat la datorie. Trec peste aspectul misto al cladirii, peste faptul ca am fost imbiat sa beau o cafea, sa hanging aiurea la tv. Oricum n-aveam timp. Si intru direct in subiect: operatiunea de tuns.

Si aici a aparut prima diferenta majora: frate, femeia aia m-a pigulit de ziceai ca restaureaza, pentru criminalisti, ce-a ramas din chica putrezita a Elodiei. N-am prea priceput de ce face asta: eu obtineam acelasi rezultat in 5-10 minute, cu un cacat de masina de tuns, in orice bordei de profil. Am rabdat politicos desfasurarea de arta frizeristica, am platit, am plecat.

A doua diferenta majora a aparut de a doua zi. Dimineata. Am somnul agitat, si, in fiecare dimineata, ma scol cu un smoc de par aiurea pe cap, pe care trebuie sa-l ud fleasca ca sa arate decent. Asta, pana sa ma tund la Anabelle. De joi, de cand s-a dat acea reprezentatie profesionala pe capul meu, nu mai am nimic sculat aiurea. Nimic pe cap! Si, oricum, e in regula sa se scoale restul chestiilor care se scoala. E semn de sanatate! :)

Ce vreau sa va spun, cu cuvintele mele putine? Ca Anabelle devine un concept practic. Tipa aia nu doar tunde altfel decat o frizerita standard, si parul se simte altfel. Imi da o stare de bine, ca nu mai arat dimineata ca actorul principal din X-Men. Deci ma mai duc. Doar la tuns, ca nu sunt gay genul care se ingrijeste corporal prin oras.

© 2023 Bogdan Stoica