Cezar Ză Vois - Să mori tu, valorosule?

Dacă aveți chef, uitați-vă pe colectiile online de afișe de concert. O să descoperiți că 90% dintre marii muzicieni ai lumii încearcă să spună despre ce cântă, viitorilor cumpărători de bilete. Băiatul ăsta, Cezar, nu face asta. El este Ză Vois. Nu sunt psiholog. Dar, după ce auzi numele proiectului său muzical, nici nu trebuie să fii, ca să vezi că în mintea lui, Cezar Ouatu se consideră mai înalt decât Cătălin Burlacu, mai viril decât Johnny Deep și mai bun muzician decât Steve Taylor. 

Natura i-a jucat o festă, lui Cezar, la corzile vocale. Pot să apreciez că omul si-a făcut un atu profesional din această eroare. Că trăiește cu vocea aia fără să se simtă complexat. Vocea sa este, însă, doar o eroare. Sunetele alea ascuțite sună interesant doar pentru că se aud dintr-o gură de bărbat. Dacă o tipă se urca pe o scenă cu bălăria aia de compoziție, luand notele alea, n-ar fi plătit nimeni bani pentru bilete. 

Nu mă mir nici că Cezar Ză Vois a fost cel mai votat la preselecția pentru Eurovision. Românii adoră ciudățeniile, nu valorile. Cel mai citit ziar din România este Click. Cel mai consumat suc este Adria. Cea mai baută bere este Newmarkt. Vedeta tv cu cea mai mare audiență este Artene, de la Cancan TV. Din punctul ăsta de vedere, Cezar Ouatu este acolo unde merită. În top!

Ce-o să facă Cezar Ouatu la Eurovision? O să fie votat, probabil, doar de comunitatea gay din Europa. De femeile disperate după look-ul ăsta androgin, care pe mine personal mă disperă. De cei care cred ca, ascultandu-l, sunt niste oameni culti, nu niste manelisti moderni. De aia care confunda patriotismul cu snobismul. Ză Vois n-o să facă o brânză, cu siguranţă, pentru că Europa nu se lasa de doua ori pacalita de voci care-ti dau fiori reci pe spate. Le-a ajuns Mihai Trăistariu....

Cezar isi zice Ză Vois. Mie imi pare mai potrivit Ză Funny Vois. Pe de alta parte, eu nu ma pricep la muzica, bere, suc si televiziune...

© 2023 Bogdan Stoica