Dragă ProTV - citeste si da mai departe, te rog.

Draga ProTV,

Sunt un fan al tau inca de cand te-ai nascut. Mi-a placut sa-ti urmaresc evolutia si momentele in care concurenta te-a copiat, si am fost destul de mahnit cand ai mai dat cu mucii in fasolea audientei. Stii tu cum: cu Garcea, cu manelistii, cu amantele lui Guta.... Ai insa si momente In care esti incredibil.

Constat, de exemplu, ca ti-ai facut lectiile bine de tot si, periodic, dai cu concurenta de pamant. Nu cred ca ai avut vreo editie din MasterChef, Vocea Romaniei sau Romanii au Talent fara cateva milioane de oameni care sa te urmareasca.

Si aici ajung la rugamintea mea: as vrea sa faci ceva pentru acest public, tot mai numeros. Sa-l inveti cate ceva, din ceea ce ar fi bine sa stie. Concret: cand stii ca ai cel putin un milion de oameni care se uita la tine, opreste totul si da un mesaj educational. Orice! Fie "bauturile acidulate fac rau", fie "intrebati la piata de tara de provenienta a fructelor", fie "activati conexiunea de tip htpps cand intrati pe net". Alege singur, ca esti destept, ce sfat bun poti comprima in 5 secunde, cat ar dura un teaser d-ăsta...

De ce s-o faci tu? Tocmai ti-am spus: ai dobandit o influenta enorma asupra romanilor, cu mult mai mare decat institutiile statului, sau decat scoala. Chiar mai mult decat parintii unora dintre cei ce te urmaresc, fascinati. Si, daca tot o ai, mi se pare corect s-o folosesti pentru a face din publicul tau cel mai avizat public de televiziune din Romania. Ai sa vezi cat de mult o sa ai de castigat, cand te vei duce cu publicul asta in mapa, la agentiile de publicitate.

© 2023 Bogdan Stoica