5.000 de criminali, liberi, pe strazile si soselele din Prahova

Vreo 7.500 de prahoveni și-au preschimbat permisele, de la începutul anului și până pe 18 ianuarie, ca sa scape de noua lege, care te obliga sa faci un examen medical cand iti reinnoiesti permisul. Sunt foarte multi. In ianuarie 2012, doar vreo 1.700 de oameni au mers la politie, sa-si schimbe permisul.

Cum dinamica birocratiei, de orice fel, e constanta, eu deduc, fara sa fiu un expert in domeniu, ca aproape 5.000 de prahoveni au probleme de sanatate, serioase, dar isi conduc linistiti masinile. Unii dintre ei vor muri singuri, in vreun sant, iar altii ne vor si pe unii dintre noi, cu ei, pe lumea cealalta. Partea buna este ca, pe drumurile Prahovei, circula anual vreo doua milioane de oameni. Si daca sunt kamikaze auto, soferii astia care au probleme cu inima, cu ochii sau cu concentrarea nu vor putea ucide mai mult de 0,1% dintre noi.

Stiu ca Politia Rutiera e subfinantata si ca are oameni putini. Dar daca cineva vrea sa faca ceva bun pentru noi toti, ar trebui sa-i cheme pe astia cinci mii, care si-au schimbat permisele inainte de termen, la o vizita medicala.

Noul Cod Rutier prevede, pentru cei care isi preschimbă permisul de conducere, obligativitatea de a prezenta o fișă medicală care să ateste că sunt apți să conducă autovehicule pe drumurile publice.

© 2023 Bogdan Stoica