Mesajul lui Sorin Oprescu: bucuresteni, mutati-va din Bucuresti

“Sorin Oprescu, reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de DNA, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce în cursul dimineţii a fost prezent la percheziţiile care au avut loc la casa lui de la Ciolpani, judeţul Ilfov”.
Ce, ma? Ciolpani?! Primarul Bucurestiul nu sta in Bucuresti?
Pentru mine, informatia asta a fost o noutate. Nu locuiesc in Bucuresti si habar n-am 90% din ce face Oprescu. Si nu-mi pasa de el decat atunci cand ajung prin Capitala si ma sufoc, pur si simplu, in schimbarile facute in trafic. Aproape fara exceptie sunt proaste, se circula tot mai greu.
Primari care nu stau in localitatea pe care o “primăresc” am mai vazut. Ploiestiul, orasul meu natal, a avut doi, si amandoi au pierdut alegerile. Devenisera niste primari antipatizati si din cauza asta. Dar nu ma asteptam ca si Sorin Oprescu sa aiba acelasi tip de tupeu jegoso-cretin.
Ganditi-va un pic:
• Ati mai bea Coca-Cola daca ati afla ca CEO-ul companiei considera ca bautura asta are prea mult zahar si din cauza asta el bea doar suc natural de fructe, facut de sotia lui?
• Ati mai pune benzina de la Petrom, daca v-ati intalni cu presedintele Petrom intr-o benzinarie Lukoil?
• Ati mai manca placintele preparate de bunica, daca ati vedea-o strambandu-se cand le gusta?
Cum sa locuiesti, nene, ca primar, in alta localitate decat aia pe care o conduci? Esti tampit, sau cum? Adica toate lucrurile pe care chipurile le faci bine nu sunt suficient de bune pentru tine? Cat de prost este produsul tau, daca nici tie nu-ti place?
Nu stiu de cand sta Sorin Oprescu la Ciolpani, si, pe fond, nici nu-mi pasa. Nu e treaba mea. L-am cunoscut acum cativa ani, la Ploiesti, cand, intr-o conferinta de presa, s-a apucat de niste misto-uri penibile, vizand o tipa careia i-a tras-o cand era tinerel. Pentru mine a fost un semn ca baiatului asta atat de smecher nu-i mai functioneaza jucaria si ca foloseste functiile publice ca pe un mecanism de compensare a frustrarilor personale. L-am sters de pe radar, in ziua aia, pentru ca era limpede ca nici un gand nobil, privind binele comun, nu-i trece prin cap.
L-am mai vazut o data, la tv, bocind de mila copilului sfasiat de caini si am ras. Mi-am dat seama ca de fapt plangea de frica, sa nu-l omoare bucurestenii furiosi pe strada. Scancea exact ca un caine, amenintat de niste dulai mai mari.
Si-acum, informatia asta. Primarul Bucurestiului nu sta in Bucuresti. E un oras nasol, care nu-i place. Sorin Oprescu il conduce atat de nasol si asta e solutia lui: mutati-va toti.

text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica