Planul meu pentru pe cei sapte violatori din Vaslui. Vi-l dau si voua

Am o ruda care locuieste intr-o localitate “libera de statul roman”. Pe bune, acolo legea nu exista si nu se aplica. Filipesti de Padure se numeste comuna, si acolo, daca iti cumperi ceva ce nu porti pe tine, in maxim trei luni ajunge la o familie de romi. Ruda mea a devenit atat de obisnuita cu furturile din curte si din casa, incat nu-si mai bate capul deloc. Nu mai este indignata, nici revoltata, nu mai vrea sa afle pe unde au intrat hotii, sau la ce ora, nu se plange la Primarie sau la Politie. Stie ca e degeaba. Pur si simplu isi cumpara alte lucruri si-si aloca pasiunea si interesul pentru alte cauze.
Sesizez, de cateva zile, aceeasi stare de spirit la aproape toata populatia Romaniei. Hotii din Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului si Palatul Victoria nu mai sunt interesanti pentru nimeni, iar furturile lor nu mai scandalizeaza. Exact ca ruda mea, ne-am obisnuit ca politicienii sa ne fure tara. Nu ne putem obisnui, insa, cu gandul ca sapte violatori nenorociti care au distrus o femeie se bucura de libertate, in frumosul judet Vaslui.
Pentru mine e clar ca astia o sa ramana in libertate pana se termina procesul. Si ca unii dintre ei o sa scape cu niste pedepse mici. Acesti nenorociti se simt nevinovati si acum, va dati seama cum o sa se simta atunci? Parca-i aud, in studioul unui nevertebrat de la vreo televiziune care vrea sa faca rating, cum suspina: “Ne-am platit datoriile fata de societate, gata, iertati-ne”.
Dragi nemernici, nu. Eu, de exemplu, nu-s dispus sa va iert nici daca va sinucideti in grup. Bine, daca va violati si ucideti unul pe altul cu salbaticie, s-ar putea sa va iert.. Pana atunci, raman la parerea ca pedeapsa voastra trebuie sa fie lunga, continua si neplacuta. Cum nu-s nici judecator nici vigilante, solutia mea de pedepsire este una perfect legala si tine doar de simtul meu civic. Planul meu, care urmeaza mai jos, are ca obiectiv un mod de viata atat de neplacut pentru voi toti, incat viata sa vi se para groaznica in tara asta.
Am sa sa spun tuturor prietenilor mei cu business in zona aia de tara unde locuiti sa nu va angajeze niciodata. Nu e greu deloc: le scriu un email cu numele voastre (Alin Dumitru Rotaru, Ioan Surleac, Ionuţ Bogdan Boicu, Paul Burlacu, Petrica Bolboceanu, Silviu Avădanei, Silviu Burada) si ii rog sa le scrie pe un Post-It pe care sa-l lipeasca pe monitoarele directorilor de HR din firmele lor.
Am sa incerc sa aflu ce masini conduceti, si am sa-mi rog prietenii politisti sa fie foarte atenti la voi, cand va opresc in trafic. Nu sa incalce legea, Doamne Fereste! Doar s-o aplice cu strictete pana treceti la trotinete.
Am sa incerc sa aflu cu ce se ocupa parintii vostri. Banii lor au platit avocatul care v-a redat libertatea. Pai banii aia sunt facuti ori la un loc de munca, ori intr-o firma pe care o detin babacii, nu? Aveti idee cate firme fac concedieri, pe criza asta? Si cate se trezesc ca nu-si mai pot vinde produsele, pentru ca nu le mai vrea nimeni? Cunoasteti semnificatia cuvantului “boicot”?
Daca voi ajunge vreodata prin Vaslui, si as afla ca voi mergeti frecvent intr-o cafenea, sau intr-un pub, mi-as concentra atentia sa pot sa reclam localul ala macar de trei-patru ori pe zi la Protectia Consumatorului si ANAF. Asa, sa se bucure patronul ala ca-i sunteti clienti…
Sigur, eu sunt din Ploiesti, iar treaba am prin Vaslui foarte rar. Probabil ca planul meu in ce va priveste va esua. Partea misto este ca site-ul asta este citit de cateva sute de mii de oameni in fiecare luna, si ca oricine va poate face ce vreau eu sa va fac. Planul meu n-are copyright, il poate aplica oricine.
De fapt, chiar recomand tuturor celor care citesc acest text sa devina mai atenti, pe termen lung, la cei sapte violatori din Vaslui. Cine afla ceva despre ei sa impartaseasca cu altii, iar aceia sa dea de veste si altora. Pentru mine nu e deloc important ca cei sapte sa faca puscarie, stiu din statistici ca violatorii recidiveaza in proportie foarte mare dupa executarea pedepsei. Eu vreau ca cei sapte sa sufere toata viata pentru ce-au facut, nu doar un an, doi, trei. Si daca ne iese Planul cu astia sapte, sa-l aplicam si pe alti nenorociti. Sa fim prima tara care-si pedepseste nenorocitii fara ajutorul statului, mai ales ca la noi statul este atat de ocupat cu furatul…..
Apropo: voi ati auzit o vorba despre cei sapte violatori la Iohannis, la Ponta, la Gorghiu, sau la Oprea? Nici eu!

text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica