Ma scuzati, oameni buni, dar sa stiti ca nu votez nici un presedinte ne-ortodox

Mi-a placut la nebunie corul trepanatilor, care au inteles din editorialul anterior ca eu cred ca orice om care a facut un copil este mai bun decat orice om care n-a facut/nascut/adoptat un copil. Ei, bine nu sunt atat de cretin.

M-am luat de Udrea si de Johannis pentru ca, desi au avut toata puterea si influenta posibila, n-au adoptat un copil, doi, trei (observati cat sunt de generos si cat las de la mine, plecand de la premisa ca n-au putut sa-l faca, fiziologic vorbind). Dar sa-l adopte, de ce n-au putut? Ce, n-au trecut ancheta sociala?! Vreo casierita din Carrefour a facut presiuni si le-a suflat copilul de sub nas? Ce naiba, ei erau legea, puteau sa adopte cate zece fiecare. Astia doi nu doresc copii, ce nu va e clar?

In acelasi sens, n-am spus nici ca acest criteriu – posesia/lipsa copiilor – este cel care ma va face sa aleg un candidat. Am spus ca asa ii elimim pe unii, din lista. Si am vorbit mereu la persoana intai. Asa cum unii nu voteaza pesedisti, sau liberali, eu nu votez neparinti. Nu vrea zambila mea, intelegeti?

Acum o s-o luati razna din nou, ca nu votez un presedinte ne-ortodox… O sa lasati comentarii in care o sa spuneti ca-s un vandut al pesedistilor; ca-s omul bisericii. Sau, din nou, ca sunt prost.

Si-o sa gresiti din nou.

In opinia mea, Biserica Ortodoxa Romana este cel mai mare rau potential al Romaniei. Si daca vom avea un presedinte de alta religie decat cea ortodoxa, orice incercare de a frana expansiunea Bisericii in economie, politica, finante, imobiliare, invatamant, va fi taxata ca venind din partea unui “necrestin”.

Mie personal mi se pare vital ca in urmatorii patru-cinci ani sa se ia cateva masuri care sa reglementeze activitatea bisericii:

- Scoaterea religiei din scoli, pentru ca nu e normal sa-i bagi religie in cap unui copil, daca parintii vor sa-l lase sa aleaga singur mai tarziu carui Dumnezeu o sa i se inchine.

- Control fiscal asupra activitatilor economice ale bisericii, pentru ca nu e normal ca Fiscul sa nu dea o amenda sutelor de firme ale bisericilor, controlate doar de preotii-contabili ai BOR.

- Impozitarea veniturilor bisericii, pentru ca nu e normal ca Biserica sa nu plateasca impozite, in timp ce fiecare amarat o face.

- Oprirea retrocedarilor istorice de terenuri agricole catre Biserica, pentru ca nu e normal sa dai zeci de mii de hectare in baza unor inscriptii scrise pe piei de miel, acum 3-500 de ani, cand boierii care jefuiau taranii, prin forta, de terenuri, pe care le faceau cadou bisericii.

- Decaderea din drepturile preotesti ale acelor clerici care fac infractiuni rutiere sau economice, pentru ca nu e normal, frate, sa omori un om cu masina si pe urma sa te duci sa predici despre bunatate in biserica!

Corneliu Vadim Tudor si William Branza sunt evanghelisti. Klaus Iohannis este luteran. Zsolt Szilagyi, Hunor Kelemen si Monica Macovei sunt greco-catolici. Calin Popescu Tariceanu este romano-catolic. Pun pariu ca habar n-aveati ce religie au astia, pentru ca v-ati obisnuit sa va alegeti liderii pe considerente emotionale. Va luati doar dupa ce vedeti la tv, nu faceti o minima documentare pe tema candidatilor.

Eu sunt doar practic. Ce sanse sunt sa scoatem manualele de religie din scoli, cu un presedinte care nu face parte din religia promovata in acele manuale? Ce sanse avem sa se dea verde procurorilor in arestarea preotilor-spagari, cu un presedinte care se inchina la altceva decat au infractorii astia desenat pe haine?

Va spun eu: nici una. Riscam chiar, intr-o situatie de tipul asta, ca Biserica sa-I starneasca pe oameni impotriva statului. “Opriti paganul fara Dumnezeu care vrea sa distruga Biserica!”. N-ar fi prima oara, in istorie. Si cum candidatii de mai sus stiu exact ca nu se pot pune cu Biserica Ortodoxa Romana, va asigur ca n-o s-o faca. Iar BOR va deveni si mai puternica decat este….

Stiu, n-avem nici o garantie ca ortodocsii de Ponta, Udrea sau Melescanu vor da in cap Bisericii pana ajunge la dimensiunile normale, de entitate neutra. Dar tot avem o sansa, pe care candidatii ne-ortodocsi n-o vor avea niciodata. Avem sansa sa incepem noi, astia multi, o miscare, pe care presedintele, oricine ar fi el, sa n-o poata bloca.

© 2023 Bogdan Stoica