vot - alegeri - ploiesti vot - alegeri - ploiesti © bogdan stoica

Mars, ma, cu solutia democratica a votului...

Daca-l intrebi, are o relatie foarte profunda cu Dumnezeu. Daca-l studiezi, fura, minte, isi bate nevasta, isi barfeste prietenii. Dar e crestin. Si isi face cruce, mereu, cand ajunge in preajma unei biserici. Incalca zilnic aproape toate cele 10 porunci, dar isi face cruce la fiecare nenorocita de biserica care le iese in drum. Nu cu evlavie, ci asa, smechereste. Un fel de sa traiti, sefu', si io p"aci....

Regasesc aceeasi schema de lucru si in ceea ce priveste referendumul, dar intr-o forma mai perversa. De o parte, uslamistii: jos cu satana, cu belzebasescul, care a tulburat normele, nu se fura chiar asa, sa vezi ce armonie o sa fie fara el. Si poc!, poc!, cu pietrele in barbia presedintelui.

De cealalta parte, sustinatorii lui Gizas Craist Traian Basescu: el e singurul bun, restul sunt rai; el e singurul cinstit, restul mint.

La mijloc, poporul cretin.

Basescu n-a impiedicat nici un ploiestean sa-si ia doua joburi si sa-si tina copiii la o scoala buna. Nu Basescu a semnat la creditul ala pentru plasma, pe care acum nu-l mai poti plati. Nu Basescu te tine pe loc, cu un salariu de 600 de lei.

In acelasi spirit, nu asteptati de la Ponta sa va tina copiii la o scoala buna, sau sa achite plasma, si nici sa va mareasca salariul cu doua mii la suta. Nu face el de-astea.

Asa ca mergeti sa votati relaxati, nu cu patima. 99% e manipulare, din ambele parti, pentru a masca mascheaza incompetenta in a guverna corect Romania. Nu se va schimba nimic duminica seara, sau luni. Nici marti. Si, daca ma uit in globul meu de cristal de pe iPhone, cred ca nici miercuri sau joi.

Schimbati-va viata. Incercati-va norocul in ceva la care sunteti buni. Reclamati orice va afecteaza. Sistemul nu se schimba in bine, daca noi tot schimbam un bou cu altul. Votul e doar startul unei curse pe care o sustineti singuri. 

Mai multe din această categorie: « High School Musical Peugeot Ploiesti »
© 2023 Bogdan Stoica