Despre javrismul prematur al pepededistilor din Prahova

Romanii sunt dezamagiti de politicieni, se vede de la o posta. De aceea, orice grupare politica cae a propus o alternativa la actuala clasa politica a avut succes. A reusit CDR, a reusit si Alianta DA. A reusit si Florin Anghel, cu mesajele sale din 2008, pana sa se predea la PDL. Reusita USL are un substrat similar. De departe insa, cel mai mare succes l-a avut PPDD-ul lui Dan Diaconescu.

Cu mesajul "toti sunt ciocoi", si un lider charismatic la prosti, PPDD a reusit sa adune cateva procente bune, in conditiile in care toti liderii politici par retardati la prima vedere, sau au bube consistente sub noile haine politice. Chiar si asa, daca nucleul era bun, partidul putea sta in opozitie, 4 ani, muscand de data asta din interior sistemul corupt care conduce Romania si rodandu-si in administratie oamenii competenti sau macar cu potential in sensul asta. Facand asta, in 2016, PPDD putea conduce Romania.

Nu s-a intamplat. Abia validati de alegerile din 2012, pepededistii lui Diaconescu s-au pus pe halit avantaje, cot la cot cu ciocoii pe care ii infierau. In tot judetul PPDD are sapte majoritati cu USL si tot cam atatea cu PDL. Martorii lui Diaconescu vor fi, in maxim 30 de zile, viceprimari, sefi de servicii, membri in AGA si CA-uri, vor avea contracte cu bani publici si, cu putin noroc, o sa furnizeze stiri de la DNA. 

La Ploiesti, situatia e si mai penibila. Unul dintre viceprimarii orasului de 500 de milioane de euro pe mandat este Raul Petrescu, un baiat care inca n-a invatat sa NU poarte costume cu accesorii lucioase, in timpul zilei. Consilierul Radu Socoleanu, un tip pe care o sa-l vedeti prin tribunale, ca acuzat, e in Comisia de urbanism, cea mai buna producatoare de spaga din cele sase comisii. Iar celelalt consilier, Aurel Ionita, a fost validat pe baza unui fals grosolan, care a lasat pe tusa o alta persoana. 

Nu stiu ce vedeti voi. Eu vad o criza de javrism politic prematur si ingrijorator.

De-aia sunt curios ce pula mea o sa mai spuna PPDD, electoratului, la alegerile generale. Si o sa fiu aici, tot timpul, sa explic oamenilor ce rahat mananca astia. 

© 2023 Bogdan Stoica