Ponta si romanii intregi la cap

Am avut ieri ocazia sa discut despre Victor Ponta cu doi oameni intregi la cap. Oameni care nu consuma presa decat daca au nevoie de informatii utile, care n-au fost niciodata intr-un sediu de partid si care n-au nevoie sa dea un telefon ca sa rezolve o problema, pentru ca nu au probleme. Ce cred ei, in acest moment, despre Ponta, este foarte nasol pentru premier.

1. Plagiatul ramane un plagiat. Chiar daca, legal, nu i se poate face nimic premierului, furtul ramane furt. Si, probabil, toti oamenii care au dat un doctorat si o licenta fara sa fure ceva de pe net au aceeasi parere. Singurul reper relevant pentru o lucrare de doctorat, indicele Hirsh sau H-index, ii da nota ZERO lui Ponta pentru relevanta lucrarii, pentru ca nu a contribuit cu NIMIC la dezvoltarea lumii academice.

2. Plecarea la Bruxelles, el sau Basescu. O copilarie. O actiune imatura, care decredibilizeaza Romania si care-l prezinta pe premier in pozitia unui copilas ofticos, care bate din picior. Si daca se duce, ce? Vine de acolo cu 10.000 de locuri de munca, sau cu un miliard de euro? Ponta pare sa fi uitat care sunt prioritatile acestui an, primul de crestere timida dupa criza: repornirea economiei. 

3. "Sper ca Basescu e multumit acum", la tragicomedia sinuciderii esuate a lui Nastase. Ce-are de-a face Basescu cu lipsa de barbatie a lui Nastase? Si ce-are Ponta de aparat in situatia asta? Va urma o declaratie similara si cand vor fi inundatii intr-o comuna condusa de un PSD-ist, invecinata cu una condusa de un primar PDL si care a scapat de torente?

Ce vreau sa spun este ca oamenii sanatosi la cap dau tot mai putine parale pe premierul Victor Ponta, in conditiile in care despre colegul de "doi intr-unul" al lui Ponta, Crin Antonescu, nici macar n-am putut sa discutam serios ...

© 2023 Bogdan Stoica