Ce n-am apucat sa spun despre Partidul Prostilor, Dobitocilor si Decerebratilor (PPDD)

In anii 90, exista un mit: se spunea ca daca scufunzi o pufoaica (echipament de protectia muncii, folosit pe timp de iarna, cu o captuseala pe baza de bumbac), intr-un wc, si o lasi acolo macar o luna, o poti distila ca pe borhotul de prune si poti obtine, adaugand zahar, o tuica, numita "trotil" sau "matrafox". Erau vremurile in care fabricile si uzinele se inchideau una dupa alta, si pufoaicele puteau fi gasite cum gasesti acum bidoane de plastic.

N-am crezut enormitatea pana cand n-am devenit coleg (nu intrasem in presa, inca), cu un bautor de trotil. Si imi aduc aminte scarba cu care l-am privit din acea zi. Am regasit iminenta cacatului nedefinit doar cand am vazut amploarea pe care o ia, in Romania, partidul lui Dan Diaconescu.

Cand Radu Socoleanu, cel mai prost viceprimar al Ploiestiului, a devenit liderul PPDD Prahova, nu m-am mirat deloc. Cine era sa conduca asa ceva?! Si n-am crezut ca partidul trece de 7% la alegerile locale din acest an. Am si spus-o, la Atitudine.

M-am inselat numai partial: partidul, gaunos ca o nuca veche, si condus prost de un baiat pe care nu-l banuiesc ca ar fi inteligent, a valorat, in alegeri, circa 0.9%. Restul a venit diintr-o manipulare extrem de inteligenta a USL Prahova, care a finantat si promovat acest partid astfel incat cei mai prosti dintre cei manipulati de PDL si Basescu sa voteze PPDD. Asa s-a ajuns la 7%, 42.000 de voturi pentru Auras Dragomir, un necunoscut perfect, la CJ Prahova, si aproape 9.000 la Ploiesti pentru Diana Severin, o femeie care, daca nu intra in conflict cu Sorin Blejnar, nu exista.

Pana acum, am tacut, pentru ca partidul acesta a avut rolul gunoierului in aceste alegeri: conform sondajelor, PPDD urma sa ia (si a luat!), 60% din voturi de la PDL, 30% de la USL si restul de la PRM si PNG. Ori, la Ploiesti PDL insemna Volosevici, primarul pe care nu m-am ferit sa spun, de trei ani, ca-l vreau out. Acum, insa, PPDD poate fi omorat fara probleme. Socoleanu si Diana ar putea fi primiti in USL Prahova, pentru "merite deosebite in lupta impotriva PDL". Asa se va intampla in fiecare judet. De fapt, sper sa se intample. Iar dupa aia, sper ca si Socoleanu sa dispara din peisaj...

© 2023 Bogdan Stoica