ema - o pustoaica adorabila ema - o pustoaica adorabila © bogdan stoica

Cinci motive pentru care e COOL sa-ti cureti trotuarul de zapada

In primul rand, asa e normal. De-aia prevede si legea ca trebuie sa-ti cureti imprejmuirea locuintei. E casa ta, tu iesi de acolo, tu-ti parchezi masina acolo. E teritoriul public pe care il folosesti cel mai des si cel mai mult. Si sa stii ca, atunci cand esti amendat pentru ca n-o faci, esti amendat pentru ca nu te porti normal.

In al doilea rand, pentru ca faci un serviciu celor mai in varsta. Ai vazut ce greu se misca prin zapada un batran? Daca si-ar rupe piciorul, intr-o cazatură, in fata portii tale, cat de aiurea te-ai simti? Iti spun eu: foarte!

In al treilea rand, pentru ca daca esti barbat si ai peste 14 ani, e usor penibil sa n-o faci. Se intampla de doua-zece ori pe an, nu e atat de greu incat sa fie nevoie sa folosesti utilaje complicate, sau sa studiezi la scoala. Orice oligofren poate folosi o lopata, asa ca n-ai nici o scuză.

In al patrulea rand, pentru ca ține de ideea de bărbat. Sotia se asteapta de la tine sa faci ceva cu robinetul ala care picură, sa incui usa în fiecare seară, sa inveți copiii ce e aia demnitate si sa le asiguri tuturor confortul și respectul public. Ce confort asiguri, daca nameții îți rup gardul sau ce respecți generezi dacă în fața porții tale ne rupem gâtul?

In al cincilea rand, pe bune, cine ai vrea sa faca asta in locul tau? Cine ar putea face asta pentru toti, daca toti ar gandi ca tine

© 2023 Bogdan Stoica