Ultimele creatii

Bogdan Stoica

Bogdan Stoica

Nu-s blogger! Numai un idiot poate fi doar blogger si numai un prost il poate citi pe cineva care sustine ca jobul lui este de blogger. Nu-s nici ziarist, desi am fost vreo 20 de ani, perioada din care m-am ales cu ceva competente in comunicare, branding si PR. Nu-s nici scriitor, am scris conjunctural cele doua carti, despre fotografia cu telefonul si despre cat sunt de prosti barbatii. Nu-s nici restaurator, chiar daca stiu sa redau stralucirea unei mobile vechi, eu sunt mai pasionat de schimbarea destinatiei unui obiect decat de repararea lui. Sunt doar fotograf si aveam nevoie de un site care sa spuna ce fac. Faptul ca tu citesti ce postez pe aici, in afara de fotografii, ma onoreaza si ma lasa rece in acelasi timp. 

Website URL: http://www.bogdanstoica.ro

tablouri Vintage pentru cabinete stomatologice

Pentru stomatologii cu cabinete amenajate în clădiri vechi, pentru medicii îndrăgostiți de grafica din La Belle Epoque, sau pentru cei ce apreciază vintage-ul autentic românesc, aceste decorațiuni de perete vor fi un cadou bine apreciat. Vorbim despre printuri după conținut autentic românesc, în rame aurii, format A4, având ca temă stomatologia românească de acum o sută de ani. 

200 ron

Pretul unui tablou este de 40 de lei, dar comanda minimă este de 5 bucăți, la alegere din cele 10 descrise in galeria foto de mai jos.

** Prețul include transportul

*** Livrare din 20 aprilie

 • Shop
Citeşte mai departe ...

Stashbook - Ascunzatoarea STRABUNICII - smartphone-shape

Dacă străbunicii tăi voiau să-și ascundă de ochii curioşilor amintirile, scrisorile de dragoste, banii sau bijuteriile de preț, nu prea aveau multe variante. Un seif costa foarte mult, iar un dulap încuiat atrăgea atenția. Așa s-a născut cartea-ascunzătoare, cu foile decupate, o soluție practică și elegantă de ascuns la vedere, pentru că nu atrage atenția si se integrează perfect în orice ambient.

40 ron

Poți opta pentru o carte cu o tematică ce se potrivește cel mai bine propriei biblioteci, sau pentru formatul de decupaj care te avantajează. Cartea decupată în formă de dreptunghi cu dimensiunile de 180mm x 85mm (mai mare decat un Samsung Note) poate adăposti cu ușurință câteva zeci de bancnote și un telefon mobil, sau două-trei ceasuri și câteva bijuterii, sau o pungă de tutun și o pipă, etc. Este ideală si pentru piscină, plajă sau alte locuri în care bagajul personal rămâne nesupravegheat, pentru că nimeni n-ar caută într-o carte și (aproape nimeni) n-ar fura o carte. O poți folosi și drept ambalaj de cadou, sau ca o inedită jardinieră de flori, cu condiția ca planta aleasă să nu fie o specie care are nevoie de multă apă.

Stashbook disponibile cu ascunzătoare tip smartphone-shape: cărți de istorie, etnografie, drept, chimie, petrochimie.

* Prețul include transportul

** Livrări din 20 aprilie

 

 • Shop
Citeşte mai departe ...

Străbunicii la dentist - carte pentru copii

Străbunicii la dentist este o carte format 21x21cm cu 64 de pagini și spune povestea unei pisici care și-a făcut din hărții și cărți vechi o mașină a timpului cu care a studiat istoria stomatologiei românești. Te-ai prins, desigur, că este varianta pentru copii a cărții Cum își îngrijeau străbunicii tăi dinții, variantă în care se pune accent pe anecdotică, pe elemente educaționale și pe avantajele pe care le are un copil acum, când merge la dentist, comparativ cu străbunicii și bunicii săi. 

30 ron

Dacă vrei cartea pentru zona de așteptare a unei clinici medicale sau drept cadou pentru angajații ei, se pot face ediții dedicate, personalizate la interior, pe două pagini, cu mesaje de tip "citești această carte la ZZZ Dent" și "ZZZ Dent corporate ad"

* Pretul include transportul. 

** Livrare din 20 aprilie

 • Shop
Etichetat cu
Citeşte mai departe ...

ce-o să urmeze? o cruciadă.

Păcat. În ultima sută de ani, ne mai relaxasem. Învățând din relele istoriei, ne-am autoeducat să trăim unii cu alții, indiferent de ce ne însuflețește și de ce iubim. Ajunsesem chiar la idei democratice absolut geniale, ca "sunt gata să mor pentru dreptul tău de a nu fi de acord cu mine". Din păcate, a apărut o generație care n-a mai citit istoria și care nu știe că unele acțiuni aparent nevinovate duc la nenorociri. E generația care a pus botul la unul dintre cele mai bune concepte ruseșți de manipulare: "discriminarea pozitivă a minorității ateiste". În nici 50 de ani, oamenii obișnuiți s-au trezit niște paria ai societății, amenințați permanent că ar putea deranja prin modul de viață, religia, sau preferințele culturale, iar fiecare imbecil prea leneș să se integreze și să învețe reguli a devenit un "original", un "diferit" și un "discriminat". Exact ce-și doreau rușii: de ce să cheltuiasca suprimand sau supunand popoare întregi, când puteau doar să le cultive cu marxiști de tip sovietic si apoi sa se uite cum fac implozie?  

Iar din generația asta de crescuți-atei a ieșit generația de născuți-atei. Pentru ei religia nu doar că nu contează. Deranjează. Sigur, și ei se închină la diverse aparate și branduri, poartă toți aceleași haine de parcă-s martorii lu' Brandu', merg toți la acelasi festival cum merg babele la cuvioasă Parascheva și beau cidru cu râvna cu care bunicile gustă coliva, dar dacă-i întrebi de religie, ți-o zic pe aia cu "tâmpenii, închipuiri, manipulări perverse". Cu cât sunt mai proști, cu atât sunt mai înverșunați împotriva religiei, confirmând proverbul strabunicilor, care spuneau: "cu cât e căruța mai goală, cu atât mai mult zgomot face când trece pe uliță". 

Noi, departe de tumultul Europei Occidentale, care distruge valori sociale fără să pună nimic în loc, cu viteza cu care guvernantii romani fac rampe de gunoi în mijlocul pădurilor Bucovinei, stăm un pic mai bine. Dar în Franța, de exemplu, lucrurile au luat-o razna complet. Cam două biserici sunt vandalizate, în fiecare zi. Autorii sunt, în 90% din cazuri, tineri atei, anarhiști fără cauză, imbecili aflați în căutarea adrenalinei din jocurile video. Prezența bisericilor îi înfurie pur și simplu. Ai zice că, în ultimii zece ani, bande de moși și babe, cu cruci de gât, conduși de preoți, le-au vandalizat puburile și cluburile și le-au stropit iarba cu zeamă de tamaie. Lucru care, în mod evident, nu s-a întâmplat.

Dar asta nu înseamnă că nu o să se întâmple. Când strici echilibrul unui sistem, lucrurile o iau razna. Dă un picior în stupul albinelor care ți-au dat miere ani la rând fără măcar să te bâzâie, și o mori, plin de veninul a zeci de furioase mici și galbene. Taie toți copacii de pe dealul din spatele casei și o să vezi cum dealul o ia la vale, în câțiva ani, strivindu-te cu tot cu casă, nevastă și copii. Fă rău gratuit, iar răul va face așaa, frumos, o buclă, și te va lovi direct în coaie.

Cruciadele n-au fost doar războaie religioase. 90% dintre ele au fost pretexte pentru furturi de bani, sclavi și resurse. Au fost, însă, și câteva pur religioase, generate de simpla existența a unor popoare în care oamenii se închinau la alți zei. La fel ca marxiștii sovietici de azi, Biserica Catolică se înfuria, pur și simplu, când auzea că acești oameni nu visează să-și facă cruci într-o catedrala creștină. Și să vezi chestie: cruciadele astea, pur religioase, au fost cele mai sângeroase dintre toate.

Acuma, nu citi simplist și nu te gândi doar la violență fizică. Get the big picture. Incendiul de la Notre-Dame poate fi momentul apariției unui partid cu valori religioase. Dacă apare un lider care va spune cu talent: "creștini, suntem atacați", ne putem trezi cu un partid asemănător cu Inchiziția spaniolă câștigând alegerile in Franta și transformând țara care a inventat democrația într-un soi de Arabie Saudită a creștinismului. 

Adică o să fie nasol. 

Și după aia o să fie nasol și în alte țări. 

Într-un târziu, o să fie nasol și la noi. 

... cărțile mele sunt aici: 

Citeşte mai departe ...

Stashbook: o ascunzătoare ca pe vremea străbunicilor

Dacă nu ești azi pentru prima oară pe blogul meu, știi deja că-s obsedat pasionat de poveștile și de lucrurile vechi, de pe vremea când alți noi s-au decis să întemeieze pe aici familii în care să se vorbească româna. Am început cu mesteritul obiectelor vechi, apoi cu lecturile despre acele lucruri, apoi cu orice alte cărți, ziare, reviste, acte, fotografii care țineau de perioada aceea. Nu știu ce-i cu pasiunea asta. N-o aveam de mic, asta e sigur. Nu e nici din familie, că mama lucra într-o fabrică de stofe iar tata era maistru de instalații, numai timp de filozofat istoric n-ai când crești patru copii. Cel mai probabil, este modul meu de a mă pensiona din presa pulii mele, care mi-a mâncat inutil zilele. Că de scris, e clar, nu mă voi pensiona nici mort... 

Tot citind, conspectând, punând deoparte aia că o am și pe cealaltă care vorbește despre același lucru, s-a născut și ideea colecției Străbunicii. O colecție de cărți &decorațiuni despre cum trăiau și ce știau să facă precedesorii noștri, în special cei care au făcut România Mare. Am un respect deosebit pentru generația aia care s-a unit, cu zecile de milioane, in jurul ideii "unirea tuturor teritoriilor locuite de români". Mă gândesc de câțiva ani și încă nu mi-am răspuns la întrebarea "cum ar trebui să sune acea idee care să ne unească, azi, pe toți, indiferent dacă suntem rockeri sau maneliști, pesediști sau liberali, useri de iPhone sau de Samsung?". Răspuns: nu știu. Cred că nimic. Cred că am câștigat multe, în ultima sută de ani, dar și că ne-am pierdut aproape complet spiritul identitar. 

Aproape, da? Cumva, încă mai sper. Din seria asta, "încă mai sper, și sper să mai spere și alții", vine și produsul asta, care nu are o denumire în limba română. Poți să-i spui "carte decupată", "carte cu ascunzătoare", "ascunzătoarea străbunicii" (da, ce să zic, e megaamuzant, hai să ne hăhăim un pic) sau "cartea cu secrete". În engleză e mai ușor. Nici nu trebuie să știi multă engleză ca să-ți dai seama ce înseamnă stashbook.

Produsul ăsta nici nu există, in Romania, în altă parte. Mai sunt, pe niste site-uri, niște cutii care imită cărțile, făcute cu un mare prost-gust, cel mai probabil în China. Si sunt țipătoare, bat la ochi ca un politician nehoț. Ale mele sunt cărți autentice, cu coperți reale, care se pot integra la fix într-o bibliotecă.

Eu le văd utile. Dacă ai prin casă ceva ce nu trebuie să fie văzut de nimeni, dar nici nu vrei un seif, stashbook-ul este perfect. Bani, țigări, chei, telefoane mobile, scrisori de dragoste, acte, bijuterii - toate o să stea sub nasul tuturor, dar fără să-i treacă prin cap, cuiva, că există. Sunt utile și în mediile în care ai la tine lucruri de valoare, dar nu prea ai buzunare sau o zona de depozitare sigură: piscină, plajă, camera din cămin, camera de hotel. Cine ar căuta într-o carte? Cine ar fura o carte care nu arată nouă și interesantă, ci veche și plictisitoare? 

Eu am mai găsit, acestor carti, câteva utilizări:

- ghiveci/jardinieră, în special pentru plante care nu au nevoie de multă apă.

- decoratiuni, daca pui în ele aranjamente din plante uscate

- le poți folosi pentru a duce notă de plată, clientilor, în localuri...

- un amic și-a pus în stashbook-ul primit de la mine un burete impregnat în uleiuri volatile, iar acum cartea funcționează ca un odorizant de cameră. 

Pentru furioși: nu am folosit și nu folosesc, pentru stashbook-uri, cărți valoroase, ci numai cărți uzate fizic, adică incomplete, sau al căror conținut este depășit moral. 

Stashbook-urile, ascunzătorile ca pe vremea străbunicilor, sunt aici: https://bogdanstoica.ro/shop, in două variante, cu decupaj in forma de smartphone....  

st1

si de pisică.

st2

O să vedeți doar câte cinci, din fiecare, dar să știți că am deja câteva sute, făcute din cărți cu diverse teme. Asa că dacă ești avocat, de exemplu, și vrei, pentru un blend-in total, o ascunzătoare făcută dintr-o carte veche de drept, scrie-mi la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

have fun!

https://bogdanstoica.ro/shop

Citeşte mai departe ...

Stashbook - Ascunzatoarea STRABUNICII - cat-shape

Dacă străbunicii tăi voiau să-și ascundă de ochii curioşilor amintirile, scrisorile de dragoste, banii sau bijuteriile de preț, nu prea aveau multe variante. Un seif costa foarte mult, iar un dulap încuiat atragea atentia. Așa s-a născut cartea-ascunzătoare, cu foile decupate, o soluție practică și elegantă de ascuns la vedere, pentru că nu atrage atentia si se integrează perfect în orice ambient.

40 ron

Poți opta pentru o carte cu o tematică ce se potrivește cel mai bine propriei biblioteci, sau pentru formatul care te avantajează. Cartea decupată în formă de pisică are lungimea maximă de 190mm, lățimea intre 60 si 100mm și poate ascunde bancnote rulate, stilouri, ceasuri, bijuterii, țigări, brichete, chei și alte obiecte de dimensiuni mici. O poți folosi și drept ambalaj de cadou, sau ca o inedită jardinieră de flori (cu condiția ca planta să nu fie o specie care are nevoie de multă apă).

Stashbook disponibile cu ascunzătoare tip cat-shape: cărți de industrie, istorie, genetica, fotografie, medicina.

* Prețul include transportul

** Livrări din 20 aprilie 

 • Shop
Citeşte mai departe ...

Cum își îngrijeau străbunicii tăi dinții

Cum își îngrijeau străbunicii tăi dinții este o carte format 21x21cm cu 220 de pagini ce conține circa 200 de ilustrații de epoca, articole de presă, rețete de apă de gură, praf și pastă de dinți, diverse remedii populare, câteva date istorice relevante și informații de context, de la influența stomatologiei asupra altor domenii până la prețurile din domeniu de acum o sută de ani.

50 ron

Tonul e relaxat, limbajul accesibil, ținta fiind mai degrabă pacienții din sala de așteptare decât medicii stomatologi. 

Dacă vrei cartea pentru zona de așteptare a unei clinici medicale sau drept cadou pentru angajații ei, se pot face ediții dedicate, personalizate la interior, pe două pagini, cu mesaje de tip "citești această carte la ZZZ Dent" și "ZZZ Dent corporate ad"
 • Shop
Etichetat cu
Citeşte mai departe ...

exercitiul Notre-Dame

Imaginați-va că, mâine, când va fi stins incendiul de la Notre-Dame de Paris, în Franța o să fie curente de opinie cum au fost la noi, pe vremea cand mi s-a parut cool sa scriu zece motive pentru care e bine ca avem Catedrala. Nu știu cum ar putea fi posibil, dar hai, faceți exercițiul asta. Doar asa, for fun.

 • Vă imaginați presa franceză și partidele de opoziție protestând împotriva alocarii de fonduri pentru salvarea catedralei Notre-Dame?
 • Vă imaginați un eveniment pe facebook numit "vrem spitale, nu notre-dame", la care sa dea partikip un milion de oameni?
 • Vă imaginați circa două-trei milioane de francezi vituperând pe facebook împotriva catolicilor bătrâni și fără dinți, care se roagă la Dumnezeu ca niște cretini?

Nu merge, nu? Eram sigur.

 • O fi din cauză că francezilor le convine că au o religie importantă de pe vremea strabunicilor?
 • Că le place faptul că Notre-Dame aduce, anual, 14 milioane de turiști în țara lor?
 • Că nu sunt proști?
În altă ordine de idei, rugați-vă la ce Dumnezeu vreti voi să nu aflăm, in zilele următoare, că un muncitor român care lucra la renovarea catedralei Notre-Dame a fumat pe schelă și....

 ... cărțile mele sunt aici: 

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
© 2019 Bogdan Stoica