Avem un waven. Ce facem cu el?

Bloggerii de Ploiesti vorbesc cu mare respect despre wavenul lor. Teoretic, au dreptate, omul stie cu virgula cu muuult mai bine decat ei. Altfel, waven nu e vreo marca de blugi. Textuletele sale sunt destul de gri, traficul - dracu' stie (deci mic), cu reclama nu sta grozav (poate nu doreste, nu?), iar pe Facebook a reusit sa sara de pragul psihologic de 29 de fani, deci e din categoria "rupere de nori".

Si totusi, cum a devenit waven un miez al blogosferei? Sa mor daca pricep. Daca aveam doar un blog d-asta, de scris mici emotii despre care mi-e rusine sa vorbesc la serviciu, il repezeam la prima abatere. Cum, "care abatere"? Asa-i, am uitat sa explic la ce e bun un waven.

 La datul cu parerea. Poti sa ai un blog despre macrame-uri facute in vid, wavenul va emite, constiincios, o opinie, de obicei laudativa doar pe jumatate. In cealalta jumatate, iti va explica cum ar face el  laptele praf cu care sa hranesti pisica care sa dea o tusa agresiva, cu gheruta, macrameului TAU. Mai pe scurt: blogul lui waven este despre toti amatorii, prostii, neavenitii si multmaislabii decat el in zona online.  

Sa te fereasca insa Sfantul Google sa nu fii de acord cu emisiile wavenului, ca vei fi aspru criticat. Daca, de exemplu, wavenul vrea o larga adunare populara, la care presa sa soarba din intelepciunea stransa de el intr-o cutie speciala de blogger, sa nu dea dracu' sa nu te duci! Sau, mai grav, sa anunti cu tupeu ca nu te duci! Esti gata: te cearta, te critica, te face las, fricos, etc.

 Eu am scapat usor: m-am prins la timp ca waven nu e nici cel mai mare blogger, nici cel mai citit, nici cel mai bun, din Prahova. Pe astia ii gasiti pe www.PH-online.ro (pagina de start, dreapta jos). waven e doar bloggerul care nu suporta sa nu fie ceva pe net.

In poza alaturata aveti doar esenta conversatiei dintre mine si aceasta Hannah Montana a blogosferei prahovene. Restul arata destul de nasol pentru el, in opinia mea, si chiar nu vreau sa-l decredibilizez mai mult decat o face singur... 

PARIU: waven va matura cu mine, in zilele urmatoare. Virgule, cratime, diacritice, texte proaste, stiri furate. Ii stiu repertoriul, si e normal, sa stiti. Atata poate.

 

© 2023 Bogdan Stoica