primul război mondial al fakenews-ului

S-a schimbat jocul, paradigma, userii nu mai intră singuri pe blog, din când în când, așa că am trecut la un newsletter, care ajunge direct în contul de email al celor interesați să mă citească zilnic - LINK NEWSLETTER - Pentru restul, fac un mic rezumat, aici.

N-a existat niciodată un război anunțat, nici un război cu atâta fakenews difuzat de televiziunile de știri, cu crainicii aproape făcând cu ochiul a “știm că difuzăm o minciună dar e o minciună despre care șefii noștri cred că e utilă în contextul de azi”. Băi, n-ai cum să spui “60 de încălcări ale armistițiului” și să nu ai nici o dovadă. Sutele de drone de deasupra Ucrainei n-au produs nici o dovadă reală că doar unii trag în alții, care le răspund doar cu flori. N-ai cum să ignori că retorica asta de război care nu are loc susține vânzări de arme și tranzacții cu gaz nerusesc de miliarde de dolari. Pare că nici nu mai contează dacă separatiștii ruși din Donbas chiar se împușcă cu ucraineenii. Importantă e percepția de război care trebuie inoculată melcilor umani celor ce populează Europa și se uită la știri între doi burgeri.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni un decret privind “trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Tomescu Tomiţă-Cătălin din Ministerul Apărării Naţionale - la data de 28 februarie 2022”. Știți cine era băiatul ăsta? Șeful Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE) al NATO de la Sibiu. Tomiță era adorat anul trecut, când Iohannis l-a făcut general-locotenent cu trei stele. Acum, taman când e nevoie de stabilitate la comandă, l-a trecut în rezervă. O fi zic generalul ceva? O fi zis cuiva? Sau o fi zis ceva, cuiva, care, cum ar zice imbecilii din Las Fierbinți, adică nu trebuia?

L-ai văzut pe Al Pacino, la 81 de ani, dansînd pe străzile din Beverly Hills cu câștile în urechi? Au apărut niște poze. Toate comentariile sunt cu "asta înseamnă să fii tînăr pe dinăuntru". Pentru că Pacino, desigur. Dacă dansa Arșinel ar fi fost nasol: s-a ramolit, mintea copiilor, a furat un rinichi. Mihail Șora fluturându-și bășinile ar fi fost super: spirit de artist, ia uite ce sensibil. Iliescu, dansând pe stradă? Huo, futu-ți morții mă-tii de sovietic.

Știu cu cine seamănă și Vladimir Putin. Cu Nero, cel mai nebun dintre împărații Romei. Problema e că noi semănăm cu Sporus, sclavul lui preferat. Vă spun povestea pe scurt: la un moment dat, Nero s-a îndrăgostit foarte tare de Sabina, soția unui alt mahăr. I-a zis lu’ ăla că-l face guvernator al Lusitaniei dacă divorțează și imediat după aia s-a căsătorit cu Sabina. Faza e că la un moment dat a cam omorât-o, într-un acces de furie. I-a părut atât de rău încât a observat că unul din sclavii lui, Sporus, semăna foarte bine cu Sabina. Știți ce a făcut? L-a castrat pe Sporus, i-a poruncit să se îmbrace în veșminte femeiești și s-a căsătorit cu el, zicându-i ea.

Pe etsy sunt acum 7 seturi de rețete vechi de o sută de ani. LINK

O viață fără proști îți urez.

In poză: o decorație comunistă rară de tot. Sursa: https://kolectionarul.ro

© 2023 Bogdan Stoica