Bai, astia, din Militari Residence!

Da, cu voi vorbesc. Aia multi-multi, din cartierul ala dormitor*, construit ca o baza militara, numai din betoane si betoane. Bai, deci voi aveti acolo o mica mare smecherie, pe care cartierele de fite ale oraselor Romaniei nu o au. Aveti o librarie. Poate ca n-ati observat-o, atacati psihic in fiecare zi de puzderia de case de pariuri si de megaimage-uri. Dar e acolo, la parterul unui bloc alb, in capatul strazii pe care faci stanga inainte de balroom. 

Sa aveti grija, pentru ca libraria aia, pusa acolo, in acel cartier-dormitor, e un virus mai nasol ca febra porcina africana. Adica, iti duci copilul acolo, sa-si ia o carte, si te trezesti ca nu mai sparge seminte in fata blocului, ci vrea sa vada lumea. Iti duci sotul, cu japca, sa ii iei o carte, si te trezesti ca a scapat de dependenta de pariuri. Pana si tu, tipa care citeste textul asta, te-ai putea vindeca de megaimage, dupa ce te infectezi cu virusul cititului.

Cititul poate sa-ti schimbe viata cum nici nu-ti imaginezi, iar libraria aia poate fi viza ta de plecare definitiva din Militari Residence. Inteleg ca ti-ai luat o casa acolo, ca esti megafericita deocamdata, dar sa nu-mi spui ca visezi sa vezi, tot restul vietii, doar o saisprezecime de cer, printre blocurile alea construite unul langa altul. Sau ca esti ok cu gandul ca fiul tau, cand va fi dus, pentru prima data, la padure, sa strige de uimire cand vede cinci copaci unul langa altul, adica ceva ce nu exista in Militari Residence. Ca nu te cred. Nici un om sanatos la cap nu viseaza asa ceva. Teoretic, nu ai multe sanse sa scapi de acolo, continuand sa muncesti cinstit in domeniul in care muncesti acum. Citind, insa, poti deveni altcineva. Oricine vrei tu. 

Hai, fuga la librarie. La Libraria Corbul. Si mai da-le'n mortii lor de pariuri. 

DISCLAIMER 1 - Cartierul-dormitor nu este o inventie moderna, ci una apartinand lui Nicolae Ceausescu, care visa la industrializarea completa a Romaniei si la toti muncitorii locuind in imediata apropierea marelor platforme industriale pe care lucrau. Cel mai mare cartier-dormitor comunist din Romania, dintre cele construite de Ceausescu, este Drumul Taberei. Normele de constructii ceausiste prevedeau nu doar blocuri de locuinte, ci si spatii verzi largi, cladiri cu functii sociale, zone de promenada. Stiu ca suna foarte nasol, dar antreprenorii zilelor noastre construiesc cartiere-dormitor mai nasoale decat cele facute de dobitocul crud din Scornicesti. Din perspectiva asta, libraria asta, din Militari Residence, e o comoara pentru dezvoltatorii imobiliari din zona.

DISCLAIMER 2 - Daca ai inteles, din acest text, ca fac misto de oamenii din Militari Residence pentru ca locuiesc acolo, esti un cretin. Prima mea locuinta de "familist" a fost o camera de camin, obtinuta fraudulos, pentru ca nici eu, nici ea nu mai eram studenti. Am schimbat trei locuinte, deloc misto, pana m-am "stabilizat" cat de cat. Stiu exact cum e sa locuiesti intr-un cartier ca ala, asa cum stiu si ce misto e sa te cari de acolo. 

 

Cartile mele, pe care le gasiti si in Libraria Corbul, sunt aici:


w1w2w3 w5
w4w6 w00 

 

© 2019 Bogdan Stoica