pigeon pigeon © bogdan stoica

Ce-o sa declare Basescu in 2014 despre romi

3 noiembrie 2010. Pe Basescu il durea in fund de tot, inclusiv de romi. Castigase alegerile prezidentiale, Elena Udrea nu se ingrasase, PDL era la putere. Sa-l ascultam: "Asigurarea educaţiei pentru copiii romilor nomazi este dificila, pentru ca foarte puţini vor să muncească. Mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură".
18 iunie 2013. Moment nasol: PDL s-a scindat in trei aschii, Elena Udrea s-a ingrasat si a divortat, deci e neinteresanta, Ponta ii da in cap cu tot ce gaseste prin cabinetul de prim-ministru, iar sondajele spun ca doar tiganii il mai plac pe marinar. Asa ca a fost normal sa apara urmatoarea declaratie: „Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume. Cum, Dumnezeu, femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate?”
Acum, lucrurile s-au schimbat iar. Anul 2013 a fost anul cu cele mai mari atrocitati comise de romi si mediatizate pe larg in grilele tot mai tabloidizate ale televiziunilor. In paralel, marketingul facut Miscarii Populare este invizibil pentru romi, care se orienteaza politic spre - o sa radeti - PNL, doar pentru ca Antonescu a ramas singurul politician ce emite declaratii fara accente fasciste. De-aia, eu raman optimist si pun pariu ca Basescu se va mai contrazice o data pana la alegeri, in functie de ce vor spune sondajele facute pe romi. Pot chiar sa sugerez o idee de declaratie pentru vara lui 2014:
"Vedeti, romii nomazi sunt pesedisti prin structura. Ei jefuiesc manati de bagajul genetic ancestral, pentru ca ei provin nu din daci, ci din legiunile romane de indieni care au cotropit Dacia. Victor Ponta este si el un rom nomad, uitati-va cum are logul urechii. Iar dacii, erau, de fapt, stramosii tiganilor care ma plac pe mine, in speta - românii."
Mai multe din această categorie: « Dacia1300 versus BMW 530i foc »
© 2023 Bogdan Stoica