bogdan stoica

Băi sinistraţilor!

Cum pula mea vi se întâmplă doar vouă chestia asta? Acum, pe bune, ce şanse sunt, folosind logica şi lăsându-l pe Dumnezeu la o parte, să vi se întâmple tocmai vouă? Vouă, aia puturoşi, beţivi, care vă futeţi copiii şi vă omorâţi nevestele cu sapa? Cum morţii mă-sii de treabă, când văd la televizor o comună inundată, aflu şi că:

- aveţi casele făcute fără autorizaţie, intr-o lunca inundabila a unui rau, nu cum ar face orice om cu creier, intr-o zona mai inalta de relief.

- n-aveti munca, nici nu va pricepeti la ceva; dati cu sapa, cresteti porcul, adica ceva ce poate face orice oligofren, din comuna primitiva incoace.

- nici unul dintre voi n-are un leu la banca, sau pe un card; aveti in buzunare acelasi lucru, indiferent daca vine apa sau nu: nimic. 

- apa v-a dizolvat pur si simplu locuintele, facute din chirpici, scartaietoare, carton; pula mea, chiar n-ati auzit de ciment, caramida, fier-beton?

- urlati la televizor sa va ajute guvernul; bai, da' un frate, o sora, un var, un copil la oras - n-aveti? de ce sa plateasca statul pentru glumele voastre de case?

- cand vin pompierii sa va evacueze, nu vreti sa plecati; v-as rupe cu bataia daca mi-ati intarzia cu o singura secunda operatiunea de salvare; timpul in care se roaga un pompier de voi face ca altcineva sa nu mai poata fi evacuat si salvat, tampitilor.

- cand vin jandarmii, pompierii, armata, voluntarii sa va ajute la refacutul digurilor si drumurilor, o ardeti la carciuma si faceti misto de ei.

- cand vin ajutoarele, cu ce va trimite fiecare de-acasa, va strambati ca hainele nu-s noi si pateul nu e Antefrig. Imi cer eu scuze ca in sacii de ajutoare nu e nimic din sifonierele lui Patriciu sau Voiculescu, javrelor.

- trec inundatiile, si in loc sa treceti primaria aia prin foc si para, pentru ca, intotdeauna, banii de diguri s-au dus in vila primarului si banii de drumuri in masina lui, abia asteptati sa va caciuliti in fata oricarui politician de cacat pentru o caruta de lemne, sau sa vina alegerile si sa va vindeti votul pe 25 de lei si-o sticla de ulei. 

Mai dati-va in pula mea, sinistratilor. Am doua cuvinte pentru voi: la munca. Angajati-va, lasati bautura, puneti mana si construiti-va locuinte rezonabile, acolo unde se afla toata localitatea, nu langa rapa. De ce sa va reconstruiasca cineva casele tot acolo? Ca sa le ia apa la urmatoarea ploaie? Nu trebuie sa plateasca nimeni pentru ca sunteti lenesi, prosti si betivi. Nu mai suntem in situatia comunista "toti pentru unul, unul pentru toti". Compasiunea si solidaritatea sunt necesare atunci cand puterile tale proprii sunt depasite de o nenorocire pe care n-ai putut s-o previi, nu atunci cand sarbatoresti printr-o inundatie faptul ca esti un bou, care si-a facut o casa de cacat, acolo unde nu trebuia. 

Aproape ca regret ca v-am scris. Am vazut, insa, la televizor, cum v-ati omorat copiii, cu cretinismul vostru.

p u b l i c i t a t e

Read 327900 times
www.bogdanstoica.ro
M-a pus google să colectez cookies, deși nu știu ce-s alea și nici dacă am pe unde să le depozitez. apasă și tu "ok" că altfel nu știu ce se întâmplă.