Sky Blue Hotel & Spa Sky Blue Hotel & Spa © bogdan stoica

Hotel de cinci stele la Ploiesti? Da, acum avem: Sky Blue

Cand s-a deschis Sky Bowling, o sala de bowling si biliard, la Paulesti, toata lumea s-a intrebat cati oameni o sa se duca acolo, pentru ca Ploiestiul avea deja cateva sali similare. Apoi s-a deschis Sky Club, si locatia a capatat ceva mai multa consistenta. De fapt, atat de multa incat alte cluburi din Ploiesti s-au inchis. A urmat Sky Pool, cea mai misto dintre piscinele la care aveau acces ploiestenii si preferata fiicei mele. Ala a fost momentul in care Paulestiul a schimbat centrul de greutate al hartii distractiei din zona.

Sinergia a continuat cu Sky Ballroom, cea mai mare sala de evenimente, de nivelul celor de la Marriot, urmata de inaugurarea Sky Cuisine, un restaurant atat de sofisticat, incat n-am fost acolo decat de vreo doua-trei ori (eu sunt destul de taran la stomac....). Lipsea doar un hotel, din toata povestea asta.

Si l-au facut. 

Sunt printre putinii care au vazut, deja, cum arata Sky Blue, hotelul de cinci stele construit la Paulesti. Si este, de departe, cel mai luxos hotel din imprejurimi. Nu stiu cate hoteluri de cinci stele are Romania, dar stiu sigur ca prin Prahova nu era nici unul.

Ce sa va zic? Ca i-a costat, probabil, 20.000 de euro sa construiasca o singura camera, si sunt 39? Ca finisajele sunt impecabile? Ca paturile din camere au saltele de 30 de milioane bucata? Ca televizoarele sunt imense? Ca numai barul de la receptie reprezinta un stoc de bauturi de multe mii de euro?

De fapt, nu despre asa ceva este vorba, la Sky Blue. Ci despre faptul ca Dimitri a avut curaj sa-i dea mana libera unui arhitect bun, care a tinut cont doar in al doilea rand de costuri si a creat o cladire care iti place de cum treci de usa rotativa. Eu, de exemplu, m-am indragostit de gradina verticala (mi-am propus sa fac si eu una), de modul in care este iluminat holul (90% lumina naturala, care vine, ingenios, direct din acoperis) si de scaunele de la barul hotelului. Am si intors unul cu picioarele in sus, sa vad daca are vreo eticheta cu numele producatorului. N-are. 

Sigur, tot luxul asta are un pret. Daca va cazati la Sky Blue, nu va asteptati sa va coste cat la un hotel obisnuit. Ideea e ca n-o sa te simti furat. Cum sunt din zona, si am unde sa dorm, cel mai probabil n-o sa mai ajung niciodata in camerele alea senzationale (apropo, alea de la parter au, fiecare, o gradina).

O sa ajung, probabil, in sala de fitness. Arata perfect, aparatele sunt ultima generatie Technogym si e pe doua nivele, adica genul meu. Nu ma simt confortabil intr-o camera cu 100 de tipi si tipe transpirate.

O sa ajung, cu siguranta, si in spa-ul de la Sky Blue, o alta premiera pentru zona asta a tarii. Cu sauna umeda, sauna uscata si sauna himalaiana, cu doua jacuzzi imense, maseur, salon de tuns/coafat - e atat de diferit de restul spa-urilor din oras, incat nici nu merita comparat. Punctul forte al spa-ului este baia turceasca, o chestie pe care n-am incercat-o inca. Prietenii mei, insa, cand au auzit, au spus in cor "mergem"

Stiu, unii o sa spuneti ca astea-s fiţe de doi lei, şi că povestea Sky Blue Hotel&Spa nu-si gaseste locul intr-o tara pauperizata de politicieni egoisti. Gresiti. Romania are nevoie nu doar de infrastructura "civilizata", gen drumuri, gaze, apa, energie, birocratie diminuata. Avem nevoie si de locuri mai mult decat decente, pentru baietii aia care au in laptop proiectul unei fabrici cu 5.000 de oameni, si pe care i-am putea convinge, astfel, sa le construiasca aici. Sky Blue are adresa de Romania. E perfect.

Poza de mai sus e facuta de mine, la inaugurare, si, probabil, nu e relevanta decat pentru mine. Gasiti poze multe, misto si elocvente, de la Sky Blue Hotel, pe www.facebook.com/skybluehotelandspa

© 2023 Bogdan Stoica